Ovo je bila poslednja neostvarena želja Saše Vidića: Godinama je to planirao

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 18:59

Ovo je bila poslednja neostvarena želja Saše Vidića: Godinama je to planirao

Srpski modni kreator i stilista Saša Vidić preminuo je danas u 52. godini u Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" u Beogradu.

Novinar Ivan Gajić je otkrio da je pre dve nedelje imao razgovor sa pokojnim dizajnerom povodom gostovanja u emisiji i da mu je tada otkrio svoju neostvarenu želju.

"Saša i ja smo se čuli pre jedno dve nedelje za Divan šou. Imao sam ideju da on bude u njemu, pošto imamo deo gde ocenjujemo modne kombinacije naših javnih ličnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nažalost do toga nije došlo. Ono što je sigurno ostala njegova neostvarena želja, baš mi je u tom razgovoru od pre dve nedelje otkrio. Pričao mi je da planira da proda stan u Beogradu i da se preseli u Hrvatsku. Da tamo razvije biznis jer mu je bliža Italija, zbog posla i svega. Ništa mi se nije žalio da se oseća loše ili slično", rekao je Gajić, piše Kurir.

Vidić je tokom svoje dugogodišnje karijere sarađivao sa brojnim poznatim ličnostima iz javnog života, uključujući pevače, glumce, voditelje, sportiste i političare.

Saša Vidić je poznat po tome što je lično kreirao dresove za srpske sportiste za Olimpijadu u Londonu, kao i dresove za srpsku fudbalsku reprezentaciju za Svetsko prvenstvo koje se održalo u Rusiji. Bio je osnivač modne marke "Broz" i sarađivao je sa nekim od najpoznatijih muzičkih zvezda na Balkanu, uključujući Cecu Ražnatović, Seku Aleksić, Daru Bubamaru i Jelenu Karleušu.

Rođen 1971. godine u selu Mlaka u Hrvatskoj, Vidić je živeo neko vreme u Banjaluci, a potom se kao izbeglica preselio kod ujaka u Beograd kada je izbegao rat u Bosni. U Beogradu je izgradio svoju karijeru i postao jedan od najistaknutijih kreatora u zemlji.

Saša Vidić će ostati upamćen kao jedan od najistaknutijih srpskih kreatora i stilista, čiji su rad i doprinos modnoj sceni prepoznati i cenjeni kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za srpsku modnu industriju i javni život uopšte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.