Overdrive Explode

Izvor: Domino Magazin, 24.Mar.2010, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Overdrive Explode

Članovi benda odgovorili su na pitanja Domino Magazina

Novi album benda Overdrive pod nazivom „Explode“ je objavljen na sajtu Exitmusic.tv. Overdrive će biti peto ime Exit online etikete i izdavanjem svog najnovijeg albuma, pridružiće se Obojenom programu, E-play, Marku Nastiću i grupi Repetitor, koji su svoje albume već objavili za besplatan download.

Kako biste opisali novi album?

Kao i do sada ni ovaj put nismo želeli da pravimo bilo kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kompromis i album zvuči baš onako kako smo i zamislili da treba da zvuči, kao prepoznatljiv Overdrive stil. Nismo bili opterećeni nikakvim uslovima i rokovima tako da su pesme nastale u periodu od 2005. do 2009. godine. Važno nam je bilo da prenesemo energiju na sam snimak što smo i uspeli tako da ovaj album doživljavamo kao naše najzrelije ostvarenje do sada. Inspraciju smo našli u svakodnevnom životu koje uvek u ovoj zemlji ima na pretek.

Koje je vaše najvažnije oružje?

Pozitivna energija!

Zašto ste se odlučili za etiketu Exitmusic?

Saradnja sa Exitom postoji od samih početaka festivala i nama je zaista čast da budemo deo Exitmusic tima jer smatramo da je Exitmusic jedina organizacija u ovoj zemlji koja je zaista posvećena promovisanju kvalitetnih domaćih bendova.

Kakvi su odnosi u bendu i koliko vremena provodite zajedno?

Interesantno je to što smo mi odrasli zajedno pa se samim tim jako dobro poznajemo i u suštini funkcionišemo kao jedna velika porodica. Ta naša međusobna povezanost se oseća i u muzici koju zajednički stvaramo.

Kako nastaju pesme?

Neki konkretan recept ne postoji. Često imamo probe i pesme dolaze same, nenajavljeno, a trenutak kada se to desi je zaista veliko ushićenje za nas i to su momenti zbog kojih se bavimo muzikom.

Šta dalje?

Cilj nam je da u narednom periodu sviramo što više koncerata, da nastavimo da promovišemo svoju muziku i naravno da stvaramo još novih pesama.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.