Ovako sada izgleda glumica koja je igrala Pipi Dugu Čarapu: Ima 64 godine, radi kao sekretarica FOTO

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 08:10

Ovako sada izgleda glumica koja je igrala Pipi Dugu Čarapu: Ima 64 godine, radi kao sekretarica FOTO

Inger Nilson je imala osam godina kada je dobila ulogu u dečijem filmu i seriji "Pipi Duga Čarapa".

Devojčica sa pegama i crvenom kosom i pletenicama koja nosi ime Pipi Duga Čarapa je najjača devojčica na svetu i njenu priču svetu je ispričala književnica Astrid Lindgren. Kasnije je njena priča o ovoj neobičnoj devojčici bila snimljena, u vidu filma, a potom i serije, a uloga Pipi pripala je švedskoj glumici Inger Nilson.

Inger je imala osam godina kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobila ulogu u dečijem filmu i seriji o Pipi. Ona je dobila ulogu na audiciji kojoj je prisustvovalo 8.000 dece. Nakon uspeha sa Pipi, želela je da nastavi da se bavi glumom, ali su je svi videli kao Pipi i glumila je uglavnom u pozorišnim predstavama.

"Pipi je bila potpuno drugačija od mene, bila sam povučena devojčica i imala drugačiji karakter od nje", rekla je Inger u jednom intervjuu.

Ona je jednom prilikom otkrila da joj je kao petnaestogodišnjakinji ponuđena uloga u filmu u kojem je u nekoliko scena trebalo da bude potpuno gola, ali je odlučila da to odbije jer je znala koliku štetu će ta uloga učiniti njenoj karijeri. Od 2007. do 2018. glumila je u nemačkoj krimi seriji, a nakon toga se zaposlila kao sekretarica u lekarskoj ordinaciji. Danas ima 64 godine.

Podsećanja radi, priča o Pipi Dugoj Čarapi rođena je jedne tmurne zime 1940. godine u Stokholmu u Švedskoj, kada se sedmogodišnja ćerka Astrid Lindgren, Karin, razbolela od upale pluća. Zamolila je mamu da joj ispriča priču o devojčici po imenu Pipi Duga Čarapa i priče nikada nisu prestale. Lindgren ih je ispričala svojoj deci, njihovoj rodbini i prijateljima kako bi ih odvratila od tragedija Drugog svetskog rata, a kada je 1944. uganula skočni zglob, konačno je shvatila da ima vremena da ih zapiše.

Ono što je zanimljivo, prvi izdavač ju je odbio, navodeći razloge zbog kojih neki i danas ispod oka gledaju na Pipi – previše je slobodna, suviše kontroverzna, neposlušna i sve čega se dotakne okreće se naopačke. U prevodu – loše bi uticala na decu. Međutim, drugi pokušaj je bio srećniji, izdavač otvorenog uma je pristao da objavi knjigu, a prava Pipimanija je brzo zavladala posleratnom Švedskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.