Ovako izgleda žensko telo nakon trudnoće

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda žensko telo nakon trudnoće

Fotografkinja Ešli Vels Džekson je odlučila da otvori oči javnosti i pomogne ženama u prihvatanju svog tela nakon trudnoće.

Ona će to učiniti u okviru projekta zvanog "4th Trimester Bodies Project" u kome fotografiše žene na kojima je vidljivo kako su trudnoća, majčinstvo, porođaj i dojenje promenile njihova tela.

Ona se nada da će na ovaj način pomoći ženama, ali i društvu, da prihvate ovaj stadijum ženske lepote.

"Razmišljam o ovome već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neko vreme i, što više razmišljam, to mi se čini neophodnije", kaže Ešli i dodaje: "Nakon što sam se i sama borila sa činjenicom koliko je moje telo bilo čudno nakon rizične trudnoće i porođaja, smatram da je došlo vreme da se ova priča napokon realizuje", dodala je ona.

U snimku, Ešli Vels Džekson, poziva sve žene da joj se pridruže a više fotografija koje čine ovaj projekat možete pogledati ovde.

Inače, Ešli nije prva majka koja je došla na ovu ideju. Isti cilj ima i Džejd Bil koja je napravila portrete hiljadu majki i trudnica koje su otkrila svoja tela, takva kakva jesu – bez fotošopa ali ništa manje lepa.

Podstaknuta idejom koju nameće društvo da one moraju što pre da se vrate u formu, Džejd, majka dvoje dece iz Tusona u Arizoni, u januaru će objaviti knjigu „A Beautiful Body Project“.

Sve je počelo pošto je objavila seriju polugolih autoportreta na Fejsbuku, otkrivajući tako svoje mane i ožiljke koje je donela trudnoća i rođenje njenog sina Sekvola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.