Ovako izgleda površina Plutona

Izvor: Domino Magazin, 16.Jul.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda površina Plutona

Još niste videli ništa: Tvrdi NASA

NASA je upravo objavila najnovije fotografije površine Plutona.

Evo je gore! Radi se o fotografiji koja je deo većeg mozaika i kako izgleda deo površine planete. Iz NASA-e poručuju da postoje i planine koje su visoke gotovo tri i po kilometra, a naučnici smatraju da su prekrivene ledom.

"Vidimo zaleđenu vodu po prvi put na Plutonu. Možemo biti prilično sigurni da se tamo nalaze velike količine vode", rekao je John >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Spencer.

Letelica New Horizons šalje nove fotografije koje će stići na Zemlju do petka. Inače, za slanje svih podataka koje je sonda snimila trebaće čak 16 meseci.

"S letelicom je sve u redu, zabeležili smo podatke o Plutonovom sistemu i trenutno se sonda udaljava od Plutona", rekla je Alisa Bowman, voditeljka misije.

"Još niste videli ništa! Današnji snimak samo je jedan u foto albumu New Horizona", objavili su iz NASA-e pored snimke Plutona.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.