Ovako danas izgleda Epstajnovo ostrvo orgija: Ovde su zlostavljane maloletnice i devojke VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 18:03

Ovako danas izgleda Epstajnovo ostrvo orgija: Ovde su zlostavljane maloletnice i devojke VIDEO

Ostrvo pedofila, odnosno Litlle St. James kako glasi njegov zvanični naziv, deo je američkih devičanskih ostrva, a postalo je poznato zahvaljujući strašnim zločinima koje je tamo počinio Džefri Epstajn.

Epstajn je tamo trgovao sekusalnim odnosima, podvodio je i zlostavljao veliki broj mladih žena i maloletnica, a mnoge poznate ličnosti boravile su upravo na tom ostrvu uživajući u bludu i nemoralu koji je za njih Epstajn organizovao u saradnji sa Žislen Maksvel. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

FBI je 2019. godine izvršio raciju na ovo ostrvo, a ono je od tada značajno promenjeno i na putu je da postane ni manje ni više nego luksuzno odmaralište.

Došlo je do potpunog preuređenja jedinstvenog „hrama“ na obali pokojnog finansijera. Karakteristične plave pruge su izbrisane i nanet je novi sloj bele boje. Zagonetni uzorci koji su krasili prednju i bočne strane strukture takođe su ubeleženi u pamćenje, pokazuju snimci.

Hram je ranije bio ofarban kako bi izgledao kao da ima par zabranjenih drvenih ulaznih vrata sa bravom u srednjovekovnom stilu, ali je sada preuređen kao spoljni popločani deo dvorišta i ložišta i izgleda kao da je spreman za DJ set.

Nova promena deo je plana milijardera Stivena Dekofa da Epstajnovo igralište perverzije – ranije poznato kao „Ostrvo pedofila“, pošto je korišćeno za seksualne zabave, orgije i druge razvrate – prenameni u blistavo odmaralište.

Dekof je kupio i ostrvo Mali Sent Džejms (Litlle St. James) i veće obližnje ostrvo Veliki Sent Džejms (Big St. James) za 60 miliona dolara prošlog maja nakon nekoliko pada cena u odnosu na prvobitnu traženu cenu od 125 miliona dolara.

Nove slike takođe otkrivaju neke suptilne dodatke ogromnom bazenu na imanju pre lansiranja, prenosi NYPost.

Dekof je odlučio da preuredi ostrvo gde je Epstajn zabavljao naučnike, poznate ličnosti i druge iz celog sveta i maltretirao mlade devojke umesto da ruši postojeće strukture.

Krovovi nekoliko objekata na kompleksu - uključujući Epstajnovu bivšu rezidenciju - ili su izbledeli tokom godina ili su obojeni u sivo od prvobitne plave boje.

Dekof, koji je takođe razvio druga ostrva u blizini, navodno planira hotel, luksuzno odmaralište i povezane atrakcije na tom mestu. Tokom Epštajnove vladavine, imanje je sadržalo glavnu vilu, biblioteku, bioskop i kupatilo, heliodrom, privatni dok, benzinsku pumpu, teretanu, tiki kolibu i smeštaj za goste.

Epstajnov brat, Mark Epštajn, rekao je za "NYPost" u četvrtak da se priseća posete Malom Sent Džejmsu pre nego što ga je njegov brat i sestra u potpunosti razvili na prelazu milenijuma.

"Bilo je to ostrvo", rekao je on o zapletu, koji će uskoro dospeti do globalne sramote, i dodao:

"Unajmio je ekipu i rekao da izgleda kao polinezijsko ostrvo. Pa su stavili palme", uložio je bogatstvo novca, ali nije mario. Ovo je želeo, i pretvorio je ostrvo u ono što je želeo da bude.

Takođe je otkrio da je njegov brat kupio Veliki Sent Džejms pre svega zato što se plašio da će ga neko drugi kupiti.

"Rekao mi je da je kupio drugo ostrvo", rekao je Epštajn o transakciji iz 2016 i dodao:

"Rekao sam: Šta će ti dva ostrva?“ Rekao je da ako ga je neko drugi kupio, za kratko vreme bi gledao u lukove Mekdonaldsa [sa manjeg] ostrva.

Dekof, suosnivač kompanije Black Diamond Capital Management, nada se da će otkriti svoj dugo očekivani projekat negde 2025. godine.

Epstajn, za koga je presuđeno da se obesio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu 2019. ubrzo nakon što je uhapšen zbog trgovine ljudima u seksu, bio je domaćin parade istaknutih ličnosti koje je dovodio na to mesto tokom mnogo godina.

Stotine žena iz celog sveta javile su se od njegove smrti, rekavši vlastima da su prodate na ostrvu dok su bile maloletne, a zatim seksualno zlostavljane. Mnogima od njih su Epstajn ili njegovi saučesnici obećali ugovore o manekenstvu.

Jedna od Esptainovih tužiteljki, Sara Ransome, ispričala je 2019. kako je pokušala da pobegne sa ostrva nekoliko godina ranije. Ona je za britansku publikaciju "The Telegraph rekla":

- Tog dana sam bila silovana tri puta. Ajkula bi u tom trenutku bila moj najbolji prijatelj. Nisam ni razmišljaolao tome – bilo je samo, sklonite me.

Ransome je rekla da je skočila na četverocikl koji je bio ostavljen bez nadzora i krenula ka obali, planirajući da pliva do sledećeg naseljenog ostrva, Sent Tomasa. Međutim, rekla je da je Epstajn instalirao kamere po celom ostrvu i da ju je za nekoliko minuta tim pronašao da bi je vratio na imanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.