Ovako Kusturica izbegava bombu (VIDEO)

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako Kusturica izbegava bombu (VIDEO)

Neobičan po mnogo čemu, filmsko-muzički festival Kustendorf, koji se održava od 18. do 23. januara, protiče u znaku brojnih iznenađenja koja vrebaju na svakom ćošku Drvengrada.

Mesto na kojem možete piti rakiju zajedno sa Oskarovce Janušom Kaminskijem, dok vam on priča dogodovštine o radu sa Stivenom Spilbergom.

Mesto gde ćete sa glumicom Berensi Bežo razmenjivati kontakte dok oko vas mirišu baklave poslužene u poslastičarnici nazvanoj po Andrićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ćorkanu.

Mesto gde ćete zajedno sa slavnim iranskim rediteljem Asgarom Farhadijem pogledati njegov najnoviji film „Prošlost“, a onda do sitnih sati razgovarati o njemu i pitati reditelja sve što vam padne napamet.

Kustendorf nije sasvim običan festival, pa tako nije nimalo čudno što se neobične stvari dešavaju i kada se najmanje nadate. Primera radi, čekajući da u Drvengrad sleti njegov gost Tjeri Fremo, generalni sekretar najčuvenijeg svetskog festivala, Filmskog festivala u Kanu, reditelj Emir Kusturica je započeo sasvim običnu šalu o britanskom akcentu.

Međutim, obična šala dobila je neobičan tok, pa je nekoliko prisutnih kamera uspelo da zabeleži pravu malu predstavu, verovatno izvedenu tada i nikada više.

I taman kada se činilo da je zavesa spuštena, predstava je dobila svoj nastavak u kojem Kusturica smrtno ozbiljan objašnjava kako je osmislio mehanizam za izbegavanje bombi koje mu šalju neprijatelji i svi oni koji ga satelitima prate dvadeset četiri sata dnevno. U pitanju je kotrljajući krevet koji se tokom spavanja pomera tako da ga je veoma teško pogoditi.

„To je zato što 'oni' žele da budu precizni, najprecizniji što mogu. Pomerajući svoj krevet ja ću ih zavarati i nikada me neće naći. Još uvek razvijam ovu ideju“, objašnjava Kusturica, i dalje ozbiljan sa ozbiljnim britanskim akcentom.

„To košta mnogo novca, ali ja radim naporno da bih bio što bezbedniji. Jer, bezbednost je danas jedna od najvažnijih stvari“, zaključuje on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovako Kusturica izbegava bombu (VIDEO)

Izvor: B92, 21.Jan.2014

Neobičan po mnogo čemu, filmsko-muzički festival Kustendorf, koji se održava od 18. do 23. januara, protiče u znaku brojnih iznenađenja koja vrebaju na svakom ćošku Drvengrada.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.