Ovakav spektakl ne pamtimo decenijama FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2021, 10:24

"Ovakav spektakl ne pamtimo decenijama" FOTO/VIDEO

Vulkan Etna opet je eruptirao. Nove erupcije krenule su ranije ove sedmice, a vulkan već danima izbacuje oblake dima i pepela u vazduh.

Vodoskok lave koji je Etna izbacivala prelazio visinu od 1500 metara, piše Guardian.

Etna je najaktivniji evropski vulkan, a večerašnju erupciju mnogi opisuju kao jednu od najspektakularnijih u poslednjih nekoliko decenija. Poslednja velika erupcija dogodila se 1992. godine.

Erupcije Etne retko izazivaju veliku materijalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štetu ili ljudske žrtve, piše BBC, pa lokalne vlasti ne očekuju da će jučerašnja erupcija izazvati veće probleme.

"Ovo je sigurno bila jedna od najspektakularnijih erupcija poslednjih decenija", rekao je Boris Benke, vulkanolog iz Nacionalnog instituta za geofiziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPEKTAKULARNA ERUPCIJA ETNE KAKVA DECENIJAMA NIJE VIĐENA: Da li stanovništvu preti velika opasnost? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021

Vulkan Etna opet je eruptirao..Nove erupcije krenule su ranije ove nedelje, a vulkan već danima izbacuje oblake dima i pepela. U ponedeljak je "vodoskok" lave prelazio visinu od jednog i po kilometra, prenose svetski mediji...Etna je najaktivniji evropski vulkan, a sinoćnju erupciju mnogi opisuju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.