Ovaj dan smo DUGO čekali! Više nećemo moći OVO da gledamo na Jutjubu!

Izvor: BKTV News, 12.Nov.2017, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj dan smo DUGO čekali! Više nećemo moći OVO da gledamo na Jutjubu!

Napokon!

Nakon optužbi da maloletnim osobama prikazuje veliku količinu neprimerenog i uznemiravajućeg sadržaja, Jutjub je saopštio da će u budućnosti uložiti još više napora da spreči da takav sadržaj dospe do dece.

Korisnici tako ubuduće neće moći da vide neprimeren sadržaj ako nisu ulogovani na site i nemaju više od 17 godina, navodi kompanija u saopštenju.

Ako vam stigne ova poruka nikako ne odgovarajte!

Pored silnih svetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rijalitija i ostalih "okačenih" scena nasilja, tuča i vređanja, najveći problem predstavljaju video-snimci sa likovima iz popularnih crtanih filmova, koji su puni nasilja i drugog eksplicitnog sadržaja. Njihovi autori namerno zloupotrebljavaju poznate likove kako bi namamili decu da pogledaju uznemiravajuće scene.

Kupovina SIM kartice biće moguća samo uz sken lica ili otisak prsta

Video-snimci takve vrste već su automatski blokirani na aplikaciji namenjenoj prikazivanju video-sadržaja korisnicima mlađim od 13 godina, kao i u reklamama koje se prikazuju na tom sajtu.

Sjajne vesti iz Ministarstva prosvete: Ova dva programa su zvanično sertifikovana i velika šansa ako sanjate blistavu karijeru!

Pristup spornim snimcima, koji se nalaze pretežno na glavnom Jutjub sajtu, trenutno imaju svi korisnici, mada se dešavalo da se problematičan sadržaj pojavi i na dečjim kanalima.

Predstavnici Fejsbuka, Tvitera i Gugla na saslušanju pred američkim Senatom

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.