Ova srednja škola je najluksuznija na svetu: Ima sportske arene i dvorane FOTO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 08:09

Ova srednja škola je najluksuznija na svetu: Ima sportske arene i dvorane FOTO

Ljudi se bune jer je mnogo novca uloženo u estetiku škole

Deca su se vratila u škole, a za učenike koji pohađaju tek renoviranu srednju školu Walnut Grove u Prosperu u Teksasu, jednom od najbogatijih gradova u Sjedinjenim Državama, ovo će sigurno biti odlična godina.

Naime, nastava se izvodi u dvospratnoj zgradi sa 62 učionice i 14 naučnih laboratorija. Takođe ima višenamensku zgradu od 75.000 kvadratnih stopa, salu za likovnu umetnost sa 1.000 mesta i sportsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << arenu od 2.200 mesta, navodi se na veb stranici Walnut Grove.

Spoljni prostor škole ima prostor za muzičke probe bendova, terene za fudbal, trku, bejzbol, softbol i tenis. Ova srednja škola takođe ima zatvoreni sportski objekat koji se koristi leti da bi se izbegla teksaška vrućina.

Kada je u pitanju obrazovanje, Walnut Grove ima različite programe i kurseve iz novinarstva, mode, kulinarstva i likovne umetnosti, forenzičke nauke, medicinske tehnologije i esporta. Fotografije ove luksuzne škole postale su viralne sa više od 2,2 miliona pregleda na mreži.

Mnogi korisnici Instagrama upoređuju Walnut Grove sa univerzitetskim zgradama, komentarišući:

"Srednje škole u ​​Teksasu imaju bolje objekte od polovine univerziteta", drugi su pisali da škola liči na one iz popularnih filmova i serija.

U međuvremenu, neki su izrazili svoje nezadovoljstvo fokusiranjem srednje škole Walnut Grove na estetiku, pišući:

"Veliko rasipanje novca poreskih obveznika. Većina toga neće imati uticaja na stvarno obrazovanje koje se pruža ili dobija“.

"Sport, sport, još malo sporta, biblioteka bez knjiga, brza hrana, opet sport. Američki prioriteti u najgorem stanju", jedan je od komentara na Instagramu.

Američke škole troše više novca na sport nego na obrazovanje

Iako se čini da je ova škola na višem nivou, važno je napomenuti da je trošenje velikih suma novca na sport veoma uobičajeno u američkim srednjim školama. Prema Busted Coverage, srednjoškolskom sajtu za sportske vesti, „sportska potrošnja je obično tri puta veća od potrošnje na obrazovanje“.

Prema istraživanju obrazovanja koje je sproveo Institut za politiku učenja, više novca datog školama za finansiranje često dovodi do viših stopa učeničkih postignuća, a to finansiranje često ide u pretežno bele škole.

"Iako novac sam po sebi nije rešenje za sve obrazovne probleme, pravednija i adekvatnija raspodela finansijskih inputa u školovanju je neophodan preduslov za poboljšanje pravičnosti i adekvatnosti ishoda“, rekao je Brus D. Bejker, profesor na Univerzitetu Rutgers.

Problem jaza između bogatih i siromašnih

Problem jaza između bogatih i siromašnih u Americi direktno utiče na obrazovnu nejednakost, pošto se finansiranje javnih škola zasniva na stvarima poput poreza na imovinu.

Bogata područja završavaju sa dobro finansiranim školama, a područja sa niskim prihodima završavaju sa školama sa lošim finansiranjem, prema obrazovnoj školi američkog univerziteta.

BuzzFeed se obratio srednjoj školi Walnut Grove za komentar i rekli su:

"Dr Donald Leu, međunarodni autoritet za obrazovanje i pismenost: 'Školska zgrada je više od fizičke strukture koja pruža smeštaj, svetlost, toplinu i zaklon, ona je jedini izraz posvećenosti zajednice obrazovanju.'

Naša zajednica je posvećena našim školama. Naši objekti odražavaju standarde koje postavljaju porodice koje su se ovde doselile iz cele zemlje i sveta i koje su odabrale naš okrug da svojoj deci pruži izvanredno obrazovanje", rekli su iz ove škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.