Ova naslovna će vas šokirati i inspirisati

Izvor: B92, 28.Jun.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova naslovna će vas šokirati i inspirisati

Navikli smo da nas sa naslovnih strana ženskih magazina gledaju fotošopirana lica holivudskih starleta i traženih manekenki.

Australijski "Women's Weekly" je odlučio da prekrši ovo pravilo i na naslovnu stranu svog novog broja stavio je hrabru ženu koja će nas inspirisati.

Turija Pit ima 26 godina i pre tri godine u požaru je zadobila opekotine na 65 posto tela. 864 dana provela je u bolnici boreći se za život, a zbog povreda je bila na više od 100 operacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kada smo fotografisali Turiju za naš panel, bilo je jasno od trenutka kad je sela ispred foto-aparata da će naslovna strana za jul biti njena. Svaki pokušaj da se opiše njena magija i lepota izgubi se u mnoštvu klišea. Nikada nisam upoznala tako neverovatnu osobu", rekla je izvršna urednica Helen MekKeb.

"Naslovna strana je velika čast. Za mene ona šalje poruku da je samopouzdanje izjednačeno s lepotom. Postoji toliko žena koje su lepe, ali nemaju samopouzdanja", kaže Turija koja je nakon oporavka počela da radi kao motivacioni govornik.

U budućnosti planira venčanje i decu sa svojim dečkom Majklom s kojim je u trenutku nesreće bila u vezi tri godine. On je sve vreme oporavka bio uz nju i nikada nije pomislio na to da je ostavi: "Ona je još uvek Turija. Ljudsko biće. Koža joj je možda malo drugačija, ali ona je još uvijek osoba u koju sam se zaljubio".

Turija priznaje da bez njega ne bi preživela: "Osećam se blagoslovljeno jer ga imam u svom životu. Još uvek ima dana kada sam tužna, ali onda me on zagrli i kaže 'izgledaš lepo'. Jednostavno ne znam šta bih bez njega. Bio je uz mene svakog minuta, svakog dana, pomagao mi, hrabrio me".

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ova naslovna će vas šokirati i inspirisati

Izvor: B92, 28.Jun.2014

Navikli smo da nas sa naslovnih strana ženskih magazina gledaju fotošopirana lica holivudskih starleta i traženih manekenki...Australijski "Women's Weekly" je odlučio da prekrši ovo pravilo i na naslovnu stranu svog novog broja stavio je hrabru ženu koja će nas inspirisati...Turija Pit ima 26...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.