Ova država uvodi hiruršku kastraciju za pedofile: Verujemo da oni nisu ljudska bića

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 16:07

Ova država uvodi hiruršku kastraciju za pedofile: "Verujemo da oni nisu ljudska bića"

Prema novom nacrtu zakona, Kazahstan bi mogao hirurški da kastrira najgore seksualne prestupnike i pedofile, piše Dejli mejl.

Ovo se dešava nakon pritužbi poslanika da sistem hemijske kastracije, jedan od najstrožih na svetu, ne odvraća seksualne prestupnike od dece.

Elnur Bejzenbajev, poslanik i generalni sekretar vladajuće partije Amanat, rekao je da je vlada do sada povlađivala pedofilima jer nije insistirala na "hirurškoj kastraciji".

"Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve češće se dešavaju seksualni zločini nad decom", rekao je on, sugerišući da hemijska kastracija, koja smanjuje muški libido ubrizgavanjem antiandrogenskih lekova, nije efikasna.

Puštanjem silovatelja na slobodu dozvoljavamo mu da ponovi krivično delo. Ne predlažemo da se to primeni na sve pedofile, ali želimo da sudovima damo mogućnost hirurške kastracije", rekao je on.

"Ako je napad pedofila posebno okrutan, verujem da se mora primeniti hirurška kastracija“, dodao je on.

Brojni slučajevi pedofilije potresli su kazahstansko društvo, a najnoviji je slučaj petogodišnje devojčice koju je 48-godišnji muškarac namamio ponudivši joj sladoled. Zatim ju je silovao i ubio, a kasnije je osuđen na zatvorsku kaznu i hemijsku kastraciju.

"U poslednje vreme počinjeno je oko 430 ovakvih zločina nad našom decom, naša vlast pokazuje svoju nepostojanost time što ne odobrava hiruršku kastraciju, kao da kršimo prava pedofila, jer su pedofili ljudi", rekao je on.

"Verujem da oni nisu ljudska bića“, zaključio je Bejzenbajev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.