Otkriveno od čega je preminuo muzičar grupe Rokeri s Moravu

Izvor: B92, 14.Jan.2022, 10:38

Otkriveno od čega je preminuo muzičar grupe "Rokeri s Moravu"

Nekadašnji član poznatog sastava "Rokeri s Moravu" Branislav Anđelović Bane preminuo je u sredu, u 76. godini života, a njegova ćerka Dijana otkrila je da je Bane bio zaražen koronavirusom.

"Danas rano ujutru smo izgubili mog oca Baneta, muzičku legendu Balkana“, napisala je na Fejsbuku njegova ćerka.

"On je imao operaciju kuka, međutim, zarazio se koronom, a komplikacije su veoma brzo dovele do smrti. Bane će biti u sećanju miliona obožavalaca, kroz nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generacija, koje su sve uživale u skečevima Rokera s Moravu i rok-folk parodija po kojima su bili dobro poznati", objasnila je Dijana. Napisala je i:

"Tata, nadam se da počivaš u miru i da si na boljem mestu".

Branislav Anđelković Ćora, kako su ga mnogi zvali, bio je najsmešniji među članovima sastava "Rokeri s Moravu", koga su na sceni svi zadirkivali jer je, navodno, stidljiv. Bio je izvrstan imitator. Kada su u Beogradu počeli da niču vokalno-instrumentalni sastavi, bio je član "Plamenih pet", da bi nakon toga otišao u London, gde se takođe bavio muzikom, džezom i bluzom.

I te kako je bio zaslužan za originalne aranžmane "Rokera s Moravu", koji su se na jugoslovenskoj muzičkoj sceni pojavili 1977. sa singlom "Stojadinka ovce šiša". Bane je bio i šef grupe "Zlatno doba", koja je pratila "Rokere" na koncertima i pločama, a u kojoj je jedno vreme svirao i Željko Mitrović.

Zahvaljujući britkim tekstovima, sjajnim aranžmanima i odličnim vokalno-scenskim nastupima, uvek sa šajkačom na glavi, stekli su kultnu popularnost koju niko nikada nije uspeo da dostigne.

Bane je "Rokere" napustio posle 11 godina, u julu 1988, a njegovim odlaskom grupa je mnogo izgubila na kvalitetu zvuka i aranžmana. Iza sebe je ostavio suprugu Mirjanu i ćerke Sendi, Mimicu i Dijanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.