Otkriveno koga mačke više vole - muškarce ili žene

Izvor: B92, 25.Dec.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno koga mačke više vole - muškarce ili žene

Sigurno ste primetili da se vaše ljubimice više "motaju" oko pojedinih članova vaše porodice ili nekih gostiju.

Konačno je rešena misterija koga to mačke više vole - muškarce ili žene.

Istraživanje Odseka za bihevioralnu biologiju Istraživačkog centra "Konrad Lorenc" pri bečkom univerzitetu pokazalo je da se mačke uvek više motaju oko žena jer više uživaju u njihovom društvu.

"Mace su nezajažljive u potrebi za pažnjom i maženjem, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žene sa njima provode više vremena od muškaraca, više im se i posvećuju, one to osećaju i uzvraćaju im ljubavlju", objasnili su istraživači.

Osim toga, pripadnice nežnijeg pola imaju nežniji glas, a mačke kao i deca više reaguju na nežnije tonove, piše magazin "Mačke". U zaključku studije navedeno je i da žene generalno imaju finije ruke i dodir od muškaraca, pa kada maze mace to čine nežnije i one više uživaju u tome.

Naučnici su zaključili da je najvažnija potreba mačaka da budu site, a da su dame sklonije tome da ih hrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.