Otkriveno ko je Ivan koji je urezao svoje i ime svoje verenice na Koloseum VIDEO

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 21:57

Otkriveno ko je Ivan koji je urezao svoje i ime svoje verenice na Koloseum VIDEO

Turista koji je urezao svoje i ime svoje devojke na zidine 2.000 godine starog Koloseuma je Ivan Dimitrov, koji se predstavlja i kao Ivan Hokins, a reč je o Bugarinu koji živi u Velikoj Britaniji i radi kao fitnes instruktor.

Podsetimo, njega je na delu uhvatio turista Rajan Luk, a snimak prikazuje trenutak u kome Ivan ključevima urezuje reči "Ivan i Hejli 23" i don sada ga pogledalo na desetine milione ljudi širom sveta. Ovaj potez razbesneo je kako italijansku, tako i svetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnost, a mladić se suočava sa ozbiljnom kaznom.

Ivan je Rim posetio sa prethodnog vikenda sa dugogodišnjom devojkom Hejli Brejsi (33), za koju britanski mediji prenose da vodi sopstveni biznis sa sportskom ishranom. Par živi zajedno u predgrađu Kejnšam u Bristolu, nedaleko od teretane u kojoj Ivan radi.

Dimitrov je poreklom iz bugarskog grada Loveč, ali već dugo radi kao fitnes trener u Bristolu, a uz to radi i kao vozač dostave.

Italijanski karabinjeri identifikovali su počiniova tradicionalnom istragom i fotografskim upoređivanjem.

"Utvrdili su da je u pitanju par, muškarac i žena, koji žive u Engleskoj. Treba napomenuti da je postupak u fazi pripremne istrage, pa se osumnjičeni mora smatrati nevinim do izricanja pravosnažne presude", navodi se u zvaničnom saopštenju karabinjera.

U međuvremenu se italijanski ministar kulture Đenaro Sanđulijano zahvalio organima reda na brzoj reakciji. "Hvala im što su odmah identifikovali navodnog počionica ovog necivilizovanog i apsurdnog čina. To je čin koji je uvredio sve one širom sveta koji cene vrednost arheologije, spomenika i istorije. Sada se nadam da će pravda krenuti svojim tokom i da će zakon rigorozno biti primenjen", istakao je.

U kući ovog para u Bristolu zatečeni su građevinski radnici, a oni su za "Daily Mail" kratko prokomentarisali:

"Otišli su prošle nedelje i neće se vraćati dve nedelje. Mi samo radimo temelj. Rekli su nam da su na proputovanju po Evropi".

Oglasili su se i roditelji Ivanove devojke Hejli; njen otac je istakao da nema šta da kaže, dok je majka bila nešto rečitija.

"Ne, to ne može da bude tačno. Ona ne bi uradili ništa slično. Ona je na odmoru u Italiji. Ivan je njen partner i oboje su otišli", rekla je.

Podsetimo, turista Rajan Luk, inače geograf po profesiji, snimio je ovaj trenutak, potom ga podelivši na Redditu sa opisom "Usr**i turista urezuje svoje i ime svoje devojke na zidu Koloseuma". Snimak je samo na Jutjubu pregledan više od 250 hiljada puta, en računajući druge mnogobrojne platformi gde su pregledi višestruko veći.

Kazne za narušavanje istorijskih spomenika u Italiji uključuju novčane kazne od 15. 000 evra i do maksimalno pet godina zatvora. Ovo je četvrti put ove godine da je Koloseum oštećen od strane turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.