Otac otkrio šta je majka rekla deci posle pada aviona: Ovo su bile njene poslednje reči pre smrti

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 16:39

Otac otkrio šta je majka rekla deci posle pada aviona: Ovo su bile njene poslednje reči pre smrti

Četvoro dece koja su pronađena živa nakon što su 40 dana preživeli u kolumbijskoj džungli otišli su od olupine kada im je majka rekla da napuste mesto pada aviona i potraže pomoć, rekao je njihov otac.

Otac dece pronađene u kolumbijskoj pustinji Manuel Ranok rekao je novinarima u nedelju da je majka dece bila živa četiri dana nakon pada aviona. Najstarije dete, 13-godišnja ćerka mu je ispričala kako su izgledali poslednji trenuci s njom.

Deca su u džungli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << provela pet nedelja preživljavajući jedući voće i spavajući u improvizovanim skloništima. Njihova baka je rekla da su kao domorodačko pleme svu decu učili ovakvim veštinama koje su im ovaj put spasle život. Osim toga, uspešno su pronalazili hranu koju su im iz helikoptera bacale spasilačke službe.

Iako su bili izujedani od insekata i vidljivo mršaviji, deca su srećno spasena, a trenutno se oporavljaju u bolnici u Bogoti, odakle je njihov otac održao konferenciju za medije. Otkrio je i šta im je njihova majka poslednje rekla, prenosi Vašington post.

"Pre nego što je umrla, njihova mama im je rekla nešto poput, 'Vi se spasite, idite odavde'", rekao je Ranok. Otac je dodao da je bilo teško saznati detalje od dece, koja ne jedu dobro i umorna su od muke kroz koju su prošla.

Prošlog meseca tragači su pronašli olupinu i tela tri odrasle osobe, uključujući majku dece, ali braće i sestre nije bilo nigde na vidiku. Nažalost u svojoj potrazi za pomoći sve su se više udaljavali od spasilačkog tima. Ipak su pronađeni nakon 40 dana muka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.