Osvojio 12 miliona evra na lutriji pa prijateljima kupio kuće: Više ne razgovaraju VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 21:30

Osvojio 12 miliona evra na lutriji pa prijateljima kupio kuće: Više ne razgovaraju VIDEO

Mark Gardiner iz Hastingsa dospeo je na naslovnice 1995. godine kada su on i prijatelj osvojili neverovatnih 22.590.829 funti na lutriji, piše The Sun.

Podelili su dobitak, a tokom godina Gardiner je svojih 11 miliona funti, odnosno oko 12 miliona evra trošio na brojne luksuze, uključujući imanje na Barbadosu, motor Harley-Davidson, dva Mercedesa, pa čak i nekoliko fudbalskih klubova.

Kupio kuće prijateljima

Međutim, Gardiner nije zaboravio na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druge pa je potrošio 500.000 funti kako bi kupio kuće za svojih petoro prijatelja. Milioner sada kaže kako "sumnja u namere ljudi", pošto njegovi prijatelji više ne razgovaraju sa njim.

"Potrošio sam 500.000 funti kupujući kuće za petoro prijatelja kada sam pobedio. Mislite li da su mi oni još uvek prijatelji? Kako da ne", požalio se.

Prokleo dobitak

Stvari su počele da se pogoršavaju za Gardinera nedugo nakon njegove pobede, toliko da je 2005. godine priznao: "Postoje dani kada proklinjem svoj dobitak i poželim da nikad nisam igrao."

Gardiner je nakon pobede počeo da gubi kontakt s ljudima oko sebe, uključujući neke od najbližih članova porodice. Čak je i Pol Medison, prijatelj s kojim je podelio svoj dobitak, sada izvan igre.

Mala grupa prijatelja

Gardiner sada ima samo malu grupu prijatelja kojima veruje.

"Niko ne razgovara sa mnom. Zbog tolikog novca posumnjao sam u namere ljudi. To je užasno, ali kad je neko ljubazan, pomislim samo kakve su mu namere", objasnio je, dodajući kako često dobija pisma od ljudi koji mu traže novac.

Još uvek ide na posao

"Ponekad mislim da bi bilo bolje da sam osvojio mnogo manji iznos. Volim da odem negde gde me niko ne poznaje i gde mogu da budem normalna osoba", otkrio je.

Kako bi uspeo da održi osećaj normalnosti u svom životu, Gardiner i dalje ide na posao svaki dan u svoju fabriku Croft Glass.

"Šta može biti bolje od toga da mi se neko zahvali na dobro obavljenom poslu? Kad bih novcem mogao kupiti takve komentare, bio bih siromah jer bih ih stalno kupovao", kaže.

Uprkos problemima s kojima se suočio, Gardiner je priznao da još uvek igra lutriju, objašnjavajući: "Treba da imate novac za crne dane."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanac dobio na 12 miliona evra na lutriji, pa požalio

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2023, 20:32

Mark Gardiner iz Hastingsa dospio je na naslovnice 1995. godine kada su on i prijatelj osvojili nevjerovatnih 22.590.829 funti na lutriji, piše The Sun.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.