Ostavljene žene su najprivlačnije?

Izvor: B92, 30.Apr.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavljene žene su najprivlačnije?

Ostavljene žene imaju problema sa samopouzdanjem, pa se osećaju sigurnije kada se maksimalno "skockaju", a u komunikaciji sa suprotnim polom su pristupačnije.

Ko je koga ostavio i inicirao raskid, utiče u velikoj meri na izgled. Zanimljivo istraživanje na univerzitetu Mičigen pokazalo je da su muškarcima na prvi pogled najprivlačnije žene, koje su partneri nedavno "otkačili".

S druge strane, dame koje su donele odluku o raskidu ili razvodu, nisu im bile naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << atraktivne. Naravno, ispitanici nisu znali ništa o ljubavnom životu tih žena, već su samo ocenjivali koliko su privlačne dok sede, stoje, hodaju, pričaju...

Psiholozi su to objasnili time da ostavljene žene imaju problema sa samopouzdanjem, pa se osećaju sigurnije kada se maksimalno "skockaju", a u komunikaciji sa suprotnim polom su pristupačnije.

Zavodnice koje lome muška srca znaju kako da šarmiraju i nemaju potrebu da se mnogo sređuju, a zbog jakog samopouzdanja deluju dominantno, čak i prepotentno.

Interesantno je da je identična anketa u kojoj su uloge bile zamenjene, pokazala potpuno drugačiji rezultat, nežnijem polu su se isključivo dopadali tipovi koji su ostavljali partnerke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavljene žene su najprivlačnije?

Izvor: B92, 30.Apr.2014

Ostavljene žene imaju problema sa samopouzdanjem, pa se osećaju sigurnije kada se maksimalno "skockaju", a u komunikaciji sa suprotnim polom su pristupačnije...Ko je koga ostavio i inicirao raskid, utiče u velikoj meri na izgled. Zanimljivo istraživanje na univerzitetu Mičigen pokazalo je da su...

Nastavak na B92...

Ostavljene žene su najprivlačnije

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2014, 14:30

Ko je koga ostavio i inicirao raskid, utiče u velikoj meri na izgled.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.