Ostala trudna na način koji je lekara ostavio bez reči

Izvor: B92, 18.Maj.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostala trudna na način koji je lekara ostavio bez reči

Trudnoća kao posledica analnog seksa dešava se tek jednom u milion slučajeva, a urolog Brajan Stajksner s privatne klinike Urološka grupa "Džersi ” u Atlanti upravo se s jednim takvim slučajem susreo tokom svog školovanja.

Jedne večeri, navodi Stajksner, trudna žena došla je na urgentno odeljenje žalieći se na crvene mrlje. Iako ova pojava nije retkost u trudnoći, ono što je bilo vrlo neobično jeste što je krv dolazila iz rektuma pacijentkinje.

Ispostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je pacijentkinja rođena s kloakalnom malformacijom, retkim stanjem (jedna u 25.000 žena) koje karakteriše spajanje uretre, vagine i anusa u jednu veliku šupljinu, nazvanu kloaka. Uprkos tome što lekari još ne znaju šta uzrokuje ovu anomaliju, ona se obično dijagnostikuje odmah po rođenju, nakon čega sledi hirurški zahvat kojim se kod bebe razdvajaju uretra, vagina i rektum.

Upravo to je bio slučaj sa ovom ženom. Ipak, tokom njene operacije nešto je pošlo po zlu – ili je došlo do propusta lekara, ili je usled telesne traume telo formiralo fistulu (abnormalnu povezanost organa), što je rezultovalo spajanjem materice s rektumom. Njena vagina postala je slepi put, a menstruaciju je imala rektalno.

Ovaj problem, nažalost, nije bilo moguće uočiti zato što je spolja sve izgledalo sasvim normalno.

Iako je pre trudnoće imala isključivo analni seks, pacijentkinja je ostala u drugom stanju. Nekoliko meseci kasnije porođaj je izvršen carskim rezom koji je predstavljao jedinu opciju.

Stejksner navodi da ne zna šta se sa ženom događalo nakon porođaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostala trudna posle analnog seksa?!

Izvor: Svet, 18.Maj.2015

Trudnoća kao posledica analnog seksa dešava se tek jednom u milion slučajeva, a urolog Brajan Stajksner sa privatne klinike Jersey Urology Group u Atlanti upravo se sa jednim takvim slučajem susreo tokom svog školovanja.. Jedne večeri, navodi Stajksner, trudna žena došla je na urgentno odeljenje...

Nastavak na Svet...

Ostala trudna na način koji je lekara ostavio bez reči

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2015

Trudnoća kao posledica analnog seksa dešava se tek jednom u milion slučajeva, a urolog Brajan Stajksner s privatne klinike Urološka grupa "Džersi" u Atlanti upravo se s jednim takvim slučajem susreo tokom svog školovanja...Jedne večeri, navodi Stajksner, trudna žena došla je na urgentno odeljenje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.