Osetite jedinstveni ukus morske soli

Izvor: Domino Magazin, 31.Dec.2009, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osetite jedinstveni ukus morske soli

Pobednički paviljon za YEOSU EXPO 2012.

Australijske arhitekte iz studija Soma nedavno su osvojile prvu nagradu na takmičenju za Tematski paviljon za EXPO 2012 koji će se održati u Yeosu u Južnoj Koreji.

Tematski paviljon će biti jedan od glavnih objekata Yeosu Expo. Kako je glavna tema ovog događaja život okeana i njegove obale, glavni koncept Tematskog paviljona inspirisan je vertikalnim i horizontalnim doživljajem okeana – kontinualna površina koja se uvrće >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << u horizontalnom i vertikalnom smeru i formira dva izložbena prostora različitih površina. Izložbeni konusi su generisani vertikalnom površinom koja uvodi posetioce u Tematsku Izložbu. Gornje desne površine se stapaju u horizontalno orijentisanu platformu koja postaje fleksibilna bina. Kao nagomilana masa izložbeni kubusi definišu novu krivudavu liniju obale, nežnu liniju koja se ne prestano izvija između zemlje i vode.

Ko je razumeo super stručno arhitektonsko objašnjenje naše urednice, svaka mu čast. Ali, sve u svemu veličanstveno izgleda.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.