Osetila sam da će me ubiti; glumicu muž tukao, pljuvao, gađao nameštajem - dete sve gledalo

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 10:48

"Osetila sam da će me ubiti"; glumicu muž tukao, pljuvao, gađao nameštajem - dete sve gledalo

Glumicu Kristinu Riči većina pamti kao mračnu Sredu Adams u hit filmu "Porodica Adams" iz 1991. godine. Tada je bila 11-godišnja devojčica, a nakon toga usledile su još mnoge zapažene uloge. Rođena 12. februara 1980., ona je proslavila 42. rođendan, a njen život nije bio nimalo monoton.

Kristina Riči poznata je američka glumica koja je karijeru započela u ranoj mladosti i etablirala se kao dečja zvezda. Filmsku karijeru započela je s devet godina i, premda nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije imala formalno glumačko obrazovanje, impresionirala je sve svojim glumačkim veštinama. Za razliku od mnogih dečjih glumaca nisu mogli da se probiju u ulogama za odrasle, Kristina Riči nije se suočila s takvom poteškoćom. Njena prva uloga za odrasle u dobi od 17 godina utvrdila je njenu glumačku verodostojnost, a nakon toga nastavila je da glumi u nekoliko visokobudžetnih filmova. Nastupala je na Brodveju, a glumila je i u televizijskim serijama te u pozorištu. Oprobala se i u režiji filmova.

Kristina Riči je na audiciju za "Porodicu Adams" izašla s ozloglašenom krvavom scenom iz školske predstave i naprosto oduševila. Bila je to probojna uloga za tada 11-godišnju Kristinu, koja je igrala jezivu Sredu Adams. Riči se nedavno prisetila celog iskustva snimanja filma. Posebno se priseća rekreacije skraćene scene iz Hamleta, napominjući da je krvlju natopljena predstava bila njena scena na audiciji za film.

Opremljeni protezama i lažnom krvlju svog ujaka Festera, Sreda i njezin brat Pagsli nadogradili su školsku predstavu borbom mačevima. "To je jedna od mojih najdražih stvari koje sam ikad snimila u celoj svojoj karijeri", priznala je Riči. Bila je ugodno iznenađena željom filmske ekipe da deca Adams budu tako strašna i neuredna: "Niko nikada ne traži od dece da to rade na ovaj način", dodala je.

Dve godine kasnije, snimljen je i nastavak o porodici Adams pod nazivom "Addams Family Values", a tada 13-godišnja Kristina ponovno je zaigrala svoju dobro poznatu ulogu te postala svojevrsna tinejdžerska ikona toga vremena.

Rići je bila nominovana za najbolju glumicu na Zlatnom globusu za svoju ulogu u filmu "Opposite Of Sex" iz 1998., u kojem je ponovno glumila mračni lik, tinejdžeriku koja unosi razdor u sve svoje veze. Njen portret bolničarke u seriji "Uvod u anatomiju" donio joj je nominaciju za Emi 2006.

Na privatnom planu, Riči je takođe bila vrckava. Počela je da izlazi s glumcem Adamom Goldbergom 2003. godine, a njihova je veza trajala do 2007. Nakon toga izlazila je s Krisom Evansom, zvezdom "Kapetana Amerike", ali su se rastali u roku od nekoliko meseci. Bila je u vezi i s glumcem Ovenom Bendžaminom, kojeg je upoznala na snimanju zajedničkog filma "All's Faire in Love". Verila se s njim u martu 2008. No, veridba je otkazana u junu 2009. godine. Zatim je upoznala Džejmsa Herdegena dok je radila na "Pan Amu" i bila je s njim neko vreme pre nego što su se verili u februaru 2013. i venčali 26. oktobra 2013. Par je dobio sina u avgustu 2014. godine.

U decembru 2019., Herdegen je navodno zgrabio i gurnuo Kristinu, uhvatio je za oba ramena i snažno je povukao dok je vrištao i pljuvao na nju. Nastavio je da je hvata za ramena ispuštajući pritom podrugljivo svinjsko glasanje. Riči tvrdi da se Herdegen "usredotočio isključivo na to da me kažnjava i teroriše 24 sata dnevno" nakon što su započele naredbe o zaključavanju zbog pandemije. Tvrdila je da ju je u junu Herdegen "proterao i izašao iz kuće" dok je ona pokušavala da nazove Hitnu pomoć.

Navodno ju je 25. juna ponovno napao. Policija je zaprimila audiosnimke na kojima se Džejms može čuti kako teroriše Kristinu, pljuje i vrišti na nju, priznaje nasilje, prati je iz sobe u sobu, proganja je, a zatim je nasilno napada pre nego što je snimak naglo prekinut njenim plačem dok poziva policiju. Jedan snimak je navodno završen tako što je Herdegen bacio kafu i stolicu na svoju suprugu pred njihovim 6-godišnjim sinom. U zabrani prilaska tvrdi se da su se "mnoga od ovih dela zlostavljanja" dogodila pred dečakom Fredijem. Riči je izjavila da je navodno zlostavljanje počelo čim je 2013. saznala da je trudna. Rekla je da je ubrzo nakon toga osetila da bi je Herdegen "mogao ubiti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.