Oružarki filma Rust preti do tri godine zatvora

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 09:04

Oružarki filma "Rust" preti do tri godine zatvora

Oružarku filma "Rust", Hanu Gutijerez-Rid čeka suđenje za kobnu pucnjavu na setu ovog filma u oktobru 2021. godine u kojoj je ubijena fotografkinja i snimateljka Halina Hačins.

Kako prenosi BBC, slučaj bi trebalo da počne u Santa Feu u sredu. Gutijerez-Rid se izjasnila da nije kriva po optužbama za ubistvo iz nehata i petljanje u dokaze. Preti joj do tri godine zatvora ako bude osuđena.

Gutijerez-Rid je tražila da se slučaj odbaci, ali je sudija prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presudio da će se suđenje svejedno nastaviti.

Takođe, Alek Boldvin je ponovo optužen za ubistvo iz nehata 19. januara, nakon što su lokalni tužioci naveli dodatne činjenice koje su proizašle iz forenzičkih testova o oružju korišćenom u pucnjavi. Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv, a u njegovom slučaju još nije zakazan datum suđenja.

Hačinsova je ubijena kada je pištolj koji je Boldvin držao ispalio iz neposredne blizine dok su uvežbavali scenu na setu filma "Rust" na ranču Bonanza Krik.

Boldvin (65) je vežbao gađanje iz pištolja za scenu i tvrdi da nije povukao obarač pištolja Colt.45, već samo povukao 'čekić'. Tvrdio je i da nije kriv za smrt snimateljke jer nije znao da u oružju ima bojeve municije, koje nije trebalo da bude na snimanju. Kao oružarka, Gutijerez-Rid je bila zadužena za vatreno oružje.

Još uvek nije zvanično utvrđeno kako je prava bojeva municija uopšte dospela na filmski set.

Gutijerez-Rid je prvi put optužena za ubistvo iz nehata početkom prošle godine, zajedno sa optužbama za manipulisanje dokazima kada je navodno odbila da pruži više informacija o spornim mecima. Sa snimanjem filma "Rust" nastavljeno je početkom 2023. godine, ali film tek treba da bude objavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.