Orgazmični izrazi lica danskih kritičara

Izvor: B92, 09.Jan.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orgazmični izrazi lica danskih kritičara

I dok se jedni unapred groze novog filma Larsa fon Trira, danskim kritičarima se ovo ostvarenje toliko dopalo da su, inspirisani provokativnim plakatima za film, rešili da na sličan način promovišu i svoju najvažniju dodelu filmskih nagrada "Bodil Awards".

Prošlog oktobra su nam predstavljeni provokativni promotivni materijali za poslednji film Larsa fon Trira "Nimfomanka" koji traje više od pet sati, a čija je skraćena verzija u Americi i Danskoj doživela premijeru za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Božić.

Postere su činile fotografije glumaca iz filma u pozama u kojima doživljavaju orgazam. Među njima našli su se Uma Turman, Kristijan Slejter i Šarlot Gejnzbur.

Neki dan pre Božića, nekoliko danskih kritičara, kojima se film dopao, rešili su da na sličan način promovišu "Bodil Awards", što je danski ekvivalent Oskarima.

Tekst koji prati fotografije je: "Evo kako danski kritičari izgledaju kada uživaju u dobrim filmovima... oni dolaze na Bodil Awards, a vi?"

U izjavi danske Nacionalne asocijacije filmskih kritičara piše:"Neki misle da mi sedimo u svojim zamcima i gledamo na filmske slike kritičkim očima, bez ideje o bilo kakvoj zabavi. Ali kao i druge i nas uzbuđuju sjajna filmska iskustva - i nije nas strah da podelimo ta iskustva sa vama!"

A potom i svega nekoliko dana kasnije istu stvar uradili su i poljski filmski kritičari.

Film "Nimfomanka" Larsa fon Trira domaća publika će premijerno moći da pogleda na večernjoj projekciji Festa, za koju će kartu moći da kupe isključivo gledaoci stariji od 18 godina.

Filmovi sa "pravim" scenama seksa

Seks, laži i Lars fon Trir

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.