Opravdanja za nenošenje maski brojna, ali ova zanimanja ne mogu da biraju VIDEO

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 13:10

Opravdanja za nenošenje maski brojna, ali ova zanimanja ne mogu da biraju VIDEO

Na novosadskim ulicama kada je nošenje maski u pitanju i dalje se može videti polovičan učinak građana, uz najčešći izgovor da je pod maskama pretoplo.

Opravdanja onih koji ne nose maske su razna, ali u zatvorene objekte bez maski ne možete nikako. Kako li je tek onim zanimanjima koja nemaju prava na izgovore?

"Moja smena traje oko 7 sati i zbog bezbednosti sebe i putnika nosim masku. Malo jeste vruće, ali sam se navikao", kaže vozač autobusa Nikola Bogunović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
I ugostiteljima je vruće, pa ne skidaju maske. A maske su postale i sastavni deo višesatnih fizičkih aktivnosti gotovo svih fitnes instruktora u gradu.

Ima i onih koji priželjkuju da makar u jednoj smeni nose samo maske.

"Moje smene traju po 12 sati. Lako nije, ali još uvek izdržavamo. Bitno je samo da se pacijenti zaštite i da ih bude što manje", kaže Ana Madacki iz Kovid laboratorije Doma zdravlja Novi Sad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.