Opljačkan poznati voditelj: Naseo na internet prevaru

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 18:03

Opljačkan poznati voditelj: Naseo na internet prevaru

Poznati voditelj Endi Koen postao je žrtva internet prevare, kada su mu lopovi ukrali novac sa računa.

Kako je ispričao za medije, nije mu bilo svejedno zbog svega što se desilo. On je nesvesno praktično dao prevarantima pristup svom računu, a sve se desilo neposredno pošto je izgubio kreditnu karticu.

Naime, dok je voditelj čekao zamensku karticu, dobio je mejl za koji je mislio da je od njegove banke.

"Sve je počelo onlajn, a onda su me nazvali i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekli da imaju informacije koje sam im nesvesno dao. Zbog toga sam smatrao da su iz moje banke. Bili su jako dobri u tome što rade, moglo se dogoditi bilo kome", rekao je Endi.

Trenutno je u toku proces vraćanja novčanih sredstava voditelju koji se nakon svega što mu se desilo, obratio pratiocima na društvenim mrežama.

"Pažljivo gledajte mejl adrese. Ako vas neko nazove i kaže da je iz banke, recite im da ćete vi njih nazvati. Tada pozovite broj koji se nalazi na poleđini kartice ili idite u banku. Može se dogoditi bilo kome. Ne smatram da sam glup, ali mi se desilo", rekao je Endi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.