Opisala je šta joj se dogodilo kada je u Hrvatskoj tražila kafu

Izvor: B92, 22.Dec.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opisala je šta joj se dogodilo kada je u Hrvatskoj tražila "kafu"

Jedna korisnica internet sajta Quora iz Srbije podelila je na njemu svoja iskustva šta joj se dogodilo kada pred Hrvatima govorila na srpskom jeziku.

"Ovo je moje lično iskustvo i tako ga doživljavajte. Bila sam nekoliko puta u Hrvatskoj nakon rata. Ja pričam srpski (centralna Srbija, Beograd) i ne mogu da se prebacujem na druge dijalekte zemalja bivše Jugoslavije. U Zagrebu sam sela u kafić, naručila kafu, fotografisala grad, natočila gorivo u automobil i na svim tim mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pričala sa Hrvatima. Ništa se nije dogodilo", započela je svoju kratku priču Slađana.

"U Puli isto kao u Zagrebu. Ništa se nije dogodilo. Rovinj, jedno od mnogih dobrih iskustava. Htela sam da kupim sladoled od kafe. U Srbiji se kaže kafa, a u Hrvatskoj kava. Kad sam pitala za sladoled od 'kafe', prodavac mi je rekao: 'Ako je od kafe, onda je na moj račun.' Dobila sam sladoled besplatno", nastavila je ona.

"U Rijeci isto kao i u Zagrebu i u Puli. Ništa se nije dogodilo. U Dubrovniku sam razgovarala sa mnogo ljudi i nije bilo posebnih reakcija osim u jednoj pekari gde je prodavac bio prijatno iznenađen što priča s mojom porodicom i sa mnom baš zato što smo iz Srbije. Razgovarali smo malo više nego inače dok smo kupovali pekarske proizvode", objasnila je ona.

"Dakle, ništa mi se nije dogodilo. Samo dobra iskustva", zaključila je Slađana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.