Opasnost u aplikaciji WhatsApp: Ako dobijete ovu poruku, nipošto je ne otvarajte!

Izvor: BKTV News, 21.Maj.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost u aplikaciji WhatsApp: Ako dobijete ovu poruku, nipošto je ne otvarajte!

Ako dobijete poruku da promenite boju na svom nalogu u aplikaciji WhatsApp ne otvarajte je već obrišite, inače ćete "navući" virus.

Koliko god bi bilo lepo da WhatsApp ponudi neke druge boje osim ove zelene, u pitanju je prevara.

Stranica koristi ćirilična slova koja nalikuju whatsapp.com (шһатѕарр.com).

Posetite li link, dobićete poruku "Nove boje za WhatsApp, sada možete promeniti WhatsApp i ostaviti ga u svojoj najdražoj boji." >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Navodno je promena boje dostupna za iOS, Android, Windows phone i Blackberry operativne sisteme.

Poruka će onda od vas tražiti da podelite stranicu sa 12 prijatelja "zbog verifikacije".

Nakon što "potvrdite" reći će vam da je ova novina dostupna samo preko desktop kompjutera i da morate da instalirate ekstenziju "BlackWhats" iz prodavnice "Chrome Web Store".

Međutim, ukoliko pokušate da instalirate tu ekstenziju, dobićete malver kojim ćete zaraziti svoj uređaj, ali i uređaje vaših prijatelja.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.