Ona je atomska plavuša, a uloga koja ju je proslavila je...

Izvor: B92, 07.Avg.2017, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona je "atomska plavuša", a uloga koja ju je proslavila je...

Jedna od trenutno najboljih holivudskih glumica Šarliz Teron ima novi film "Atomska plavuša", čija američka premijera je održana pre desetak dana. Ona je danas, 7. avgusta, napunila je 42 godine.

Rođena je u Južnoj Africi, i ima holandsko, francusko i nemačko poreklo. Imala je traumatično detinjstvo. Njena majka Gerda je u samoodbrani ubila svog muža i njenog oca Čarsa, alkoholičara, čemu je Šarliz prisustvovala.

Kao mlađa, bavila se baletom u Milanu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modelingom u Njujorku, a svoju prvu ulogu odigrala je 1995. godine u filmu "Deca kukuruza 3". To je, ipak, bila mala uloga, koja nije ni bila potpisana na odjavnoj špici filma.

Prvu "pravu" ulogu ostvarila je u filmu "2 dana u dolini" (2 Days in the Valley) 1996. godine, gde je u ulozi Helge Svelgen delila ekran sa ekipom poznatih holivudskih glumaca: Džefom Denijelsom, Teri Hačer, Denijem Ajelom i Džejmsom Spejderom.

Od te uloge, koja ju je učinila poznatom, pa do danas, njena karijera stalno ide uzlaznom linijom.

Glumila je u filmovima "Đavolji advokat" (1997), "Moćni Džo Jang" (1998), "Ljudi od časti" (2000), "Legenda o Bageru Vensu" (2000), "Posao u Italiji" (2003)...

Na duplerici magazina Plejboj osvanula je 1999. godine.

Za ulogu Ajlin u filmu "Monstrum", iz 2003. godine, osvojila je Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu. Za potrebe uloge doživela potpunu transformaciju, ugojila se 14 kilograma, obrijala je obrve i nosila veštačke zube.

Uloge je ostvarila i u flimovima: "Na sedmom nebu" (2004), "Severna zemlja" (2005), "Henkok" (2008), "Mladi" (2011), "Prometej" (2012), "Pobesneli Maks: Autoput besa" (2015), kao i ovogodišnje role u filmvima "Paklene ulice 8" i "Atomska plavuša"

Poslednjih godina, Šarliz Teron se bavi i producentskim poslom.

Ali šta god da radi i gde god da se kreće ne prestaje da mami uzdahe muškaraca širom sveta...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.