On ima šest fakultetskih diploma: Gledali su me kao retku pticu

Izvor: B92, 20.Mar.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On ima šest fakultetskih diploma: "Gledali su me kao retku pticu"

Osamdesetosmogodišnji penzioner Haim Šaša najstariji je izraelski student i rekorder svog univerzitata sa šest diploma, potvrdila je u nedelju portparolka Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu.

Šaša je imao 16 godina kada se iz Iraka doselio u Izrael, a na tom putu je bio uhapšen u Iranu. Nakon što je stigao u Izrael, bavio se poljoprivredom i nije pošao u srednju školu sve do 67. godine života.

"Uvek mi treba zanimacija, nešto da angažujem mozak", kaže Šaša, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inače otac troje dece i deda 11 unučadi.

Do sada je stekao šest fakultetskih diploma: iz istorije, islamskih studija, bliskoistočnih studija, političkih nauka, jevrejske istorije i međunarodnih odnosa.

"U početku su drugi studenti na mene gledali kao na retku pticu. Onda su uvideli da učestvujem i da imam šta da pokažem na predavanjima", ističe Haim Šaša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.