Omlet s peruškama

Izvor: Domino Magazin, 20.Okt.2011, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omlet s peruškama

Kuvanje u mikrotalasima Mike Dajmaka

Jaja – 3 kom; mladi luk – 2 veze; ulje; vegeta; kisela pavlaka – 100 gr; parmezan – 20 gr (1/2 kesice); prezle – 1 kašičica

Samo peruške od mladog luka se operu, pa iseckaju na cevčice, ne duže od dva centimetra. Vatrostalna činija se naulji, ubace peruške, začini vegetom, pa na osam minuta (dva puta po četiri, jer sve valja na pola puta promešati) pripusti najjačim talasima (850 W).

Onamo se >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << umute jaja i pavlaka, sve promeša s prezlama i parmezanom, pa ulije u posudu sa isprženim  lukom. Vrati se u rernu na još osam minuta, pa pred služenje, kao torta prevrne i istrese na tanjir.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje u mikrotalasima



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.