Omladina voli rejv: Kako je ova država uspela da spasi klabing uprkos pandemiji VIDEO

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 20:18

Omladina voli rejv: Kako je ova država uspela da spasi klabing uprkos pandemiji VIDEO

Ako su klubovi zatvoreni, to ne znači da je Nemačka prestala da ide na "rejv". Prošlog meseca, u gradu Šitorfu, otvoren je prvi drajv-in disko na svetu, ispred jednog nemačkog kluba. Zapravo, ispred jednog od najpoznatijih klubova Nemačke, čuvenog "Indeksa".

Nemački klubovi u krizi

Nemačka, u kojoj je koncentracija noćnih klubova ogromna, morala je početkom pandemije da zatvori sve klubove, nakon zabrane okupljanja.

To je uslovilo da se opstanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kultnih berlinskih i drugih klubova dovede u pitanje. Tada je aktivirana i stranica "United We Stream" (UVS), iza koje stoji inicijativa koju je pokrenuo berlinski "Club Commission", asocijacija oko 245 nezavisnih klubova i koncertnih mesta, navodi Travel magazine.

Na ovoj stranici su svi zaljubljenici, mahom u elektronsku muziku, mogli donacijama da pomognu svom omiljenom klubu i umetnicima da prebrode krizu.

Nakon određenih procena da bi se većina nemačkih klubova otvorila krajem godine, klub "Indeks" je pokrenuo drajv-in diskoteku na otvorenom. Ovde su potom počele jednom nedeljno da se održavaju di-džej sesije pod nazivom "Autodisco".

"Autodisco" ponudio Nemcima jedinstveno muzičko iskustvo

Ovaj rejv je izgledao nešto drugačije od onog iz kluba.

Za početak, svi posetioci su morali da ostanu u svojim kolima, dok je između automobila postojao razmak u skladu s preporukama zarad javnog zdravlja.

Na snazi je bila zabrana prodaje alkohola i, umesto plesa i njihanja na zvuke omiljene pesme, ljudi bi palili svetla, bacali konfete, palili baklje i putem razglasa prenosili svoje oduševljenje.

Čak su se neki parovi muvali tako što bi na balone ispisali broj svog telefona za razmenu.

Ulazak u klub je bio omogućen samo radi korišćenja toaleta, a ulazile su dve osobe maksimalno, i to sa obaveznim maskama. Ceo parking kontrolisali su zaposleni u klubu koji su se postarali da se svi prisutni pridržavaju izdatih mera.

Di-džej set obuhvatio omiljene pesme iz devedesetih

Na parkingu je bilo mesta za 250 kola, a po kolima (dve osobe) se plaćalo 35 dolara, sa dopunom od 15 dolara za svaku novu osobu.

S tim da je u kolima moglo da sedi najviše četvoro. Setovi su počinjali u 9 uveče, dok je nebo još vedro i trajali malo posle ponoći, da ne bi bio uznemiravan komšiluk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.