Oksitocin - nova vijagra?

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oksitocin - nova vijagra?

Uzimanje hemikalije koja pomaže majkama da stvore vezu sa bebama možda vam se na prvi pogled neće učiniti kao pravi način da pojačate vaš libido. Međutim, oksitocin, takozvani „hormon maženja", može dramatično povećati vašu seksualnu izdržljivost.

Istraživači tvrde da oksitocin može imati rezultate identične onima vijagri, a jedan od članova tima koji je stvorio čuvenu "plavu pilulu" opisao je tretman oksitocinom kao „revolucionaran".

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hormon prirodno se generiše u telu muškaraca i žena, i uključen je u seksualne procese, poverenje i samopouzdanje.

Tokom porođaja telo majke upumpava dodatne količine oksitocina u krv što podstiče proizvodnju majčinog mleka i izaziva lakše emotivno vezivanje majke sa detetom tokom dojenja.

Nedavno je otkriveno da oksitocin čini muškarce osetljivijim i u boljem dodiru sa svim osećanjima, ali fizički efekti do sada nisu bili istraživani.

Naučnici tvrde da ušmrkivanje oksitocina kroz sprej „čini čuda" kada je u pitanju muška erekcija.

Ovo može biti izuzetno važno za sve muškarce koji imaju problem sa potencijom pošto vijagra nema stopostotni učinak i ne deluje na sve muškarce podjednako.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bolje od Viagre

Izvor: Domino Magazin, 10.Apr.2012, 16:28

Otkriven novi lek za muški libido..Ma zaboravite Viagru, stiže oksitocin. Ovaj hormon je inače zadužen za stvaranje osećaja ljubavi i duboke povezanosti a sada je otkriveno da muškarcima podiže libido...Istraživači su oksitocin uporedili sa Viagrom i zaključili da ima potencijal za veliki komercijalni...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.