Oglasila se Kamila o stanju kralja Čarlsa

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 22:35

Oglasila se Kamila o stanju kralja Čarlsa

Britanski kralj Čarls III se "izuzetno dobro drži u ovim okolnostima“ nakon početka lečenja raka, izjavila je kraljica Kamila.

"Veoma je dirnut svim pismima i porukama podrške sa svih strana", navela je Kamila na muzičkom koncertu u čast rada lokalnih dobrotvornih organizacija u katedrali u Solsberiju u Viltširu.

Bakingemska palata saopštila je u ponedeljak da je kralju Čarlsu dijagnostikovan „jedan tip kancera", koji je otkriven dok je britanski monarh >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio na lečenju zbog uvećane prostate prošlog meseca.

Tip raka nije otkriven, a dan nakon dijagnoze, kralj je napustio rezidenciju Klarens sa suprugom Kamilom, helikopterom je stigao u Bakingemsku palatu, a zatim poleteo u pravcu Sandringema u Norfolku, kraljevske rezidencije severozapadno od Londona, prenosi BBC.

Još nije poznato o kom tipu raka je reč, ali je kralj započeo „redovne tretmane" u ponedeljak, navodi se u saopštenju. Kralj se povukao sa svih javnih dužnosti dok je na lečenju, saopštila je palata. Viši članovi kraljevske porodice, uključujući kraljicu i princa od Velsa, preuzeće neke od njegovih dužnosti.

Pročitajte i: Šta će se dogoditi ako kralj Čarls umre? Poznato i šta čeka Kamilu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.