Odrekla se bogatstva zbog ljubavi

Izvor: B92, 06.Okt.2011, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odrekla se bogatstva zbog ljubavi

Jedna od najbogatijih i najvoljenijih javnih figura u Španiji, vojvotkinja od Albe, rekorderka po broju imena i titula, udala se u 86. godini za četvrt veka mlađeg državnog službenika.

U maju je rekla da veruje kako "svaka velika ljubavna priča treba da se kruniše brakom". Sada je to i uradila, treći put u životu. Jedna od najbogatijih i najvoljenijih javnih figura u Španiji, vojvotkinja od Albe, udala se u 86. godini za četvrt veka mlađeg državnog službenika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nekoliko stotina ljudi okupilo se da gleda venčanje Kajetane i Alfonsa Dijesa, u kapeli iz 15. veka Palasio de las duenjas, u staroj četvrti Sevilje.

Vojvotkinja čuvena po beloj kovrdžavoj kosi, licu izobličenom od plastičnih operacija i piskavom glasu, punog imena Marija del Rosario Kajetana Alfonsa Viktorija Eugenija Fransiska Fic-Džejms Stjuart i Silva, vlasnica je oko 40 plemićkih titula.

Potomak je engleskog kralja Džejmsa II i Vinstona Čerčila.

Kajetanino bogatstvo procenjuje se na sumu između 600 miliona i 3,5 milijardni evra i sastoji se od ogromnih imanja, palata i kuća širom Španije, umetničkih slika Velaskeza, Goje i Rubensa, prvog izdanja Servantesovog "Don Kihota" i pisama Kristofora Kolumba.

Dvoje od njeno šestoro dece (sva iz prvog braka) bojkotovalo je venčanje, iako im je vojvotkinja u avgustu raspodelila sav imetak kako bi im pokazala da je Alfonso ne ženi zbog para već iz ljubavi.

A vojvotkinja je zaista izgledala kao zaljubljeni devojčurak, jer je posle ceremonije venčanja izula cipele i zaplesala flamenko.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.