Odobrena sredstva za sanaciju Titove pećine

Izvor: B92, 30.Maj.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrena sredstva za sanaciju Titove pećine

Oštećenja spomenika nastala su zbog velikih padavina.

Vlada BiH odoborila je 25.000 evra za sanaciju Titove pećine u Drvaru.

Federalnom ministarstvu okoline i turizma obratio se za pomoć načelnik Opštine Drvar, kako bi se obezbedila sredstva za sanaciju Titove pećine u okviru Spomen-kompleksa "25. maj", prenosi Klix.ba.

U pećini iznad Drvara jedno je vreme u Drugom svetskom ratu bilo sedište Vrhovnog štaba partizanskih jedinica i njihovog komandanta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Josipa Broza Tita.

U maju 1944. Drvar je bio poprište velike bitke kada su nemačke okupatorske jedinice izvršile desant sa ciljem da unište partizansko rukovodstvo, pre svega da ubiju ili uhvata Tita, na čiji je rođendan, 25. maj, napad i izvršen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.