Odakle toliko kučki na obalama Ohridskog jezera?

Izvor: B92, 08.Avg.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odakle toliko "kučki" na obalama Ohridskog jezera?

Jedna mapa Ohridskog jezera, iz vodiča za tu popularnu turističku destinaciju u susednoj Makednoniji, na kojoj su na engleskom jeziku obeležene plaže, postala je pravi hit ne internetu.

I to zbog ozbiljne greške u prevodu. Upravo zbog toga, onaj ko se bude oslonio na ovu mapu, lako bi mogao da pomisli i da očekuje da je poznato jezero okruženo - kučkama.

Imenica koja označava plažu na engleskom jeziku glasi "bič", a piše se "beach". Međutim, autor mape je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve plaže obeležio rečju koja se identično izgovara, ali se drugačije piše - "bitch".

A ona se, osim što označava ženku psa, koristi i kao pogrdni izraz za ženu (a može da označava i prostitutku), što je nešto što ljubitelji hip-hop muzike vrlo dobro znaju.

Tako je ispalo da Makedonija turistima može da ponudi brojne kučke na obali svog "mora": Cuba Libre Bitch, Caneo Bitch, Golden Bitch, Hotel Metropol Bitch... i, na kraju, ponajmanje primereno, St. Naum Bitch.

Ovu interesantnu i smešnu fotografiju, koje je privukla dosta pažnje na društvenim mrežama, objavila je popularna Fejsbuk stranica Slavorum, koja se bavi različitim zanimljivostima iz slovenskog sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.