Od Kinder čokolade do Lejdi Gage: Srbin u House of Gucci

Izvor: B92, 17.Nov.2021, 18:44

Od "Kinder" čokolade do Lejdi Gage: Srbin u "House of Gucci"

Alesandro Eger, dečko iz Beograda, glumac ovosezonskog holivudskog blokbastera, iskreno o karijeri, nostalgiji i Ridliju Skotu.

Alesandro Eger, sin Srpkinje i Holanđanina, odrastao na relaciji Beograd - Milano - Monako, posle niza uspeha u modnom i filmskom biznisu, uspeo je da zaigra uz Lejdi Gagu i Al Paćina u filmskom hitu.

Čaroban osmeh Alesandra Egera učinio ga je jednim od najprepoznatljivijih lica na svetu. I dok smo kupovali kinder čokolade sa kojih je savršeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dečak zurio u nas, nismo ni znali da to ustvari nije mali Švajcarac, već Beograđanin, koji je prve korake napravio na Banovom brdu. Alesandro je odrastao okružen svetskim džet setom.

Njegova majka Kris, intimus princa Filipa i žena od uticaja na evropskim dvorovima, otvorila mu je vrata sveta, koji obični smrtnici viđaju samo u medijima. Elitne škole, kastinzi za reklame, prve uloge, to je bio prirodan niz za Alesandra.

Nakon što je snimio reklamu za "Kinder", počeo je da snima serije, "The Band" , "A doctor in the family" i "Shades of Truth", koje su u Italiji bile među najpopularnijma. Igrao je uz Lina Banfija, Kristofera Lambera, Milenu Vukotić, a u svetu mode stekao je prijatelje, poput Donatele Versaće i Domenika Dolčea.

Ipak, u svet mode je ušetao slučajno, kucajući nehajno na najveća vrata sa najskromnijim zahtevima.

"Manekenstvom sam počeo da se bavim tek kada sam napunio 21 godinu. Nekoliko meseci nakon snimanja u Rimu gde smo snimali seriju Medico in famiglia, vratio sam se u Milano i tražio posao. Ušao sam u Versaće i pitao sam da li im treba konobar, prodavac bilo šta, i to je čuo kasting direktor. Bilo je kao u filmovima, on je stajao iza mene i samo mi je rekao Dođi ti sa mnom, izmerio me i sutradan sam već sedeo sa Donatelom Versaće. Tako je počelo sve, bilo je jako zanimljivo da sam onda rešio da malo ostavim glumu. Bilo je potrebno mnogo truda, mnogo treninga, dijeta i audicija. Ali od malih nogu, šta god da počnem, trudim se da osvojim zlato, i za to zlato sam se uvek borio i mislim da mi je upravo to donelo dobre rezultate. Najviše se ceni trud, da ustaneš, da zoveš ljude, održavaš kontakte, agencije... Da pokažeš svima koliko to želiš", govorio je svojevremeno.

Do sada je učestvovao na više od 50 modnih revija, sarađivao je s renomiranim brendovima poput "Versaće", "Dolče Gabana", "Armani", "Monkler", "Zenja", "Trusardi", "Moskino", "Kelvin Klajn"

Ipak, iako ga ne odaje ni tipično italijansko ime, holandsko prezime i zapadnjački životni stil, sa kojim se stopio, Alesandro uvek nostalgično pati za Beogradom. Ovako je to on opisivao:

"Nedostaje mi hrana, moji ljudi, zgrade, miris turske kafe u mom kraju, moj ujak, selo, parkić i klupe u njemu, pijaca, kafići, sve to", rekao je.

Nedavno je na italijanskoj radio stanici, govorio o svom angažmanu u filmu "House of Gucci": "Kao što se uvek dešava u ovim slučajevima, poziv dolazi kada ga najmanje očekujete. Spavao sam popodne, a onda sam se probudio i pročitao mejl Ridli Skot bi te voleo za ovu ulogu. Insistirao sam da popričam direktno sa njim. Najviše što ga je fasciniralo je bilo to što sam mu pričao o svom poreklu, Srbiji i Beogradu. Jako ga je zanimalo sve u vezi sa tim."

Uspeo je da stvori bliske veze sa članovima ekipe.

"Upoznao sam Adama Drajvera, bio je sa mnom u sceni, postao mi je veoma blizak. Jedna stvar koja me je pogodila kod njega je to što ostaje u liku, ne želi da se zabavlja i viđa ljude kako ne bi izašao iz uloge", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dječak sa Kinder čokolade rame uz rame sa Ledi Gagom u "House of Gucci"

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2021

Alesandro Eger, sin Srpkinje i Holanđanina, odrastao na relaciji Beograd - Milano - Monako, poslije niza uspjeha u modnom i filmskom biznisu, uspio je da zaigra uz Ledi Gagu i Al Paćina u filmskom hitu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.