Objavljena presuda: Velika pobeda Megan Markl

Izvor: B92, 02.Dec.2021, 12:37

Objavljena presuda: Velika pobeda Megan Markl

Megan Markl pobedila je u poslednjoj fazi pravne borbe protiv izdavača "Asosiejted njuzpejper" zbog narušavanja privatnosti i kršenja autorskih prava.

Podsetimo, list "Mejl on sandej" i portal "Mejl onlajn" objavili su pet članaka u februaru 2019. godine, u kojima su bili delovi njenog pisma ocu Tomasu Marklu. Apelacioni sud odbacio je pokušaj izdavača da se suđenje nastavi, nakon uložene žalbe na odluku Višeg suda koji je, ranije ove godine, presudio u korist vojvotkinje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u slučaju privatnosti i autorskih prava. Rekao je da su pitanja toliko jasna da nije bilo potrebe za potpunim saslušanjem. Ta odluka je sada potvrđena. Meganini advokati rekli su da je njeno pismo Tomasu Marklu u avgustu 2018. bilo "veoma lično" i da je "očigledno trebalo da bude privatno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Megan Markl dobila spor protiv novina zbog objavljivanja delova pisma

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2021

Britanska vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, pobedila je u sudskom postupku novine "Mail on Sunday", koji je pokrenula jer je taj list objavio delove njenog pisma ocu, prenosi BBC.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.