Obami na raspolaganju ploče Bele kuće

Izvor: B92, 27.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obami na raspolaganju ploče Bele kuće

Novi američki predsednik Barak Obama, koji se prošle nedelje uselio u Belu kuću, ima na raspolaganju ne samo pet kuvara i lični bioskop, nego i veliku zbirku gramofonskih ploča, piše na sajtu tabloida "Pipl”.

Zvanična zbirka ploča Bele kuće sadrži između ostalog nekoliko Obaminih omiljenih albuma, kao što su "Blood on the Tracks" Boba Dilana i "Born to Run" Brusa Springstina.

Predsednik SAD moćiće da sluša i ploče "Roling Stonsa", "Led Cepelina", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Ramonsa", "Seks Pistolsa", "Tokin Hedsa", Santane, Ajzaka Hejza i Nila Janga.

Za vreme mandata Ričarda Niksona (1969-1974), jedna diskografska kompanija poklonila je Beloj kući 2.000 ploča.

Kolekcija, u kojoj su nekada dominirale pesme Peta Buna i Džona Denvera, obogaćena je rok pločama dok je u Beloj kući boravio Džimi Karter (1977-1981).

Ploče, svaka u originalnom omotu i sa predsedničkim pečatom, nalazile su se nekada u hodniku na trećem spratu Bele kuće, pored sobe za slušanje. Premeštene su u suteren u vreme Ronalda Regana (1981-1989).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.