Obama će videti svog ledenog dvojnika

Izvor: B92, 20.Feb.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama će videti svog ledenog dvojnika

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i jerusalimska opština uveliko se pripremaju za prvu posetu Izraelu američkog predsednika Baraka Obame, zakazanu za 20. mart.

Izraelski mediji najavljuju da će se posebna pažnja pokloniti stotinama novinara za koje se očekuje da pokrivaju predsedničku posetu nazvanu "Nesalomivo savezništvo".

Na inicijativu gradonačelnika Jerusalima Nira Barkata, novinarima će biti predstavljena "druga strana" tog grada i oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će obići glavna istorijska mesta, kao što su Davidov grad i tuneli Zapadnog zida (Zida plača), a posetiće i muzejsku izložbu o kralju Irodu i Ledeni grad, gde će videti Obaminu skulpturu od leda.

Planirana je i posebna poseta jerusalimskim noćnim barovima i klubovima i pijaci Mehane Jahuda, gde će biti ugošćeni u jednom restoranu.

U međuvremenu, gradske ulice kojima će proći predsednička kolona vozila farbaju, ukrašavaju zastavama i specijalnim osvetljenjem.

Obama, otkad je predsednik SAD, nije bio u Izraelu, a izraelski mediji javljuju da će u njegovoj pratnji biti i novi američki državni sekretar Džon Keri, čija je poseta prvobitno planirana za sredinu ovog meseca, odnosno trebalo je da prethodi Obaminoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.