Oaza mira i netaknute prirode na obroncima Tare

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oaza mira i netaknute prirode na obroncima Tare

Na padinama Tare, nedakleko od "Hotela Omorika" nalazi se vila "Nina", savršeno mesto za beg od gradske vreve i opuštanje uz mirise četinara i livadskih trava.

U vremenu brzog ritma života, punog buke i stresa, svakome je potrebno da za izvestan period pobegne od svega i sakrije se u prirodu, a Tara je pravo mesto za to.

Izgrađena 2008. godine, vila "Nina" je pansion za noćenje u samom centru Tare, sakriven od ulice, saobraćaja i pogleda. Sa sopstvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << parkingom, letnjikovcima sa roštiljem, kao i sopstvenim delom šume prilagođenim za duge opuštajuće šetnje.

Sa svojih 40 ležaja i 12 apartmana, ovaj pansion pruža samostalnost i privatnost svojim posetiocima, pa se gosti često osećaju kao kod svoje kuće, kaže za 021 vlasnik Nikola Lazić.

"Odlučili smo se da u vili nemamo kuhinju, već da svaki apartman ima kompletno opremljenu kuhinju za sopstvene potrebe, da bi posetioci mogli tu da spreme svoju hranu, imaju privatnost, ali i uštede novac. Za one koji vole izlaske, na 200-300 metara od vile nalazi se niz restorana i prodavnica, tako da smo mislili na svačije potrebe", kaže on.

Ovaj deo planine Tare trenutno je u razvoju jer je godinama tu boravila vojska. Placevi i kuće davani su ljudima na korišćenje, pa se tek poslednjih godina počelo sa prodajom placeva.

"Ja sam na Taru odlazio još 70-tih godina dok sam bio fudbaler, pa sam 1998. napravio vikendicu i kupio plac gde se sada nalazi ovaj objekat. Ljubav prema Tari prenela mi je jedna od retkih starosedelaca, baka Mica, koja mi je jednom prilikom rekla: "Sine, ako je Tito napravio ovde vilu, a vojska izgradila hotele, jasno ti je koliko je ovde lepo i zdravo boraviti". Od tada sam rešio da Tara bude moja druga kuća", priča Nikola.

Ovaj deo Tare godinama je bio korišćen kao vazdušna banja, i samo su privilegovani imali prilike tu da se leče. Sada svi mogu doći i odmoriti telo i dušu, a "vila Nina" pruža idealne uslove za smeštaj i opuštanje.

Iako na Tari nema mnogo manifestacija, često učesnici Drinske regate borave na ovog planini, spajajući tako dva zadovoljstva. Vila "Nina" nalazi se blizu teniskih terena i trim staze, a u blizini je i jezero Perućac, Kusturicin Drvengrad, kao i čuveno Zaovinsko jezero.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.