Novi suveniri u Beoizlogu

Izvor: Domino Magazin, 18.Dec.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi suveniri u Beoizlogu

Portret Beograda Marka Prokića

Nove kolekcija suvenira stiže u Beoizlog ove zime! Portret Beograda autora Marka Prokića podrazumeva majice, blokove, torbe, magnete, maus pedove, šolje, poslužavnike, olovke, kecelje, rukavice, fascikle, portikle i novčanike. Sve će biti u prodaji u Beogradskom izlogu Kulturnog centra Beograda od sredine decembra.

Marko Prokić je napravio kolekciju koja je izrasla iz njegovog pre svega ličnog odnosa prema Beogradu kroz (često >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << skoro nemoguć) pokušaj da se nacrta osećaj. Napravljeni u međusobno skladnim tonovima i u prirodnim materijalima, mekih oblika i nenametljivog dizajna, Markovi suveniri odišu utiscima, pogledima, događajima, osećanjima i slikama Beograda, lako razumljivim i za one koji po prvi put dolaze u njega.

"Najteže je uvek nacrtati osećaj; male i velike stvari, viđene, doživljene i proživljene. Dovoljno jednostavne da oni koji prvi put dolaze u Beograd odmah razumeju i prihvate, a istinite i autentične za nas koji u ovom gradu živimo. Lepu, zanimljivu, tačnu i ličnu strana jednog grada. Ovo je moj pokušaj", rekao je Marko o svojim radovima.

Marko Prokić je ilustrator i art direktor, rođen je 1979. godine. Izlagao je po raznoraznim gradovima sve što je od tada pretvorio u grafike i ilustracije. Skoro sve. Najviše voli Beograd kada zimskim noćima miriše na dim iz dimnjaka.

Pogledajte slike suvenira u galeriji slika ispod a onda i pročitajte naš intervju sa Markom!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.