Novi filmovi i serije značajna prilika za mlade: Glumac iz spota sa predsednikom o sticanju iskustva

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 17:40

Novi filmovi i serije značajna prilika za mlade: Glumac iz spota sa predsednikom o sticanju iskustva

U Srbiji se snima sve više filmova i serija, te i sami glumci često ističu koliko je to značajno za profesiju. Ipak, dodano je to značajno za mlade glumce, koji tek krče svoj put.

"Mladi glumci imaju sada dosta prilika da rade sa starijim i izgrađenim glumcima, što je važno za sticanje različitih iskustava", rekao je za B92.net glumac Srećko Janićijević.

Kako je naveo, glumačka scena u Srbiji je danas na izuetno visokom nivou i veruje da je još svetlija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budućnost pred srpskim filmom i pozorištem.

"Nikada se više nije radilo i snimalo nego danas, to je dovelo do isplivavanja ozbiljnog kvaliteta na svetlost dana i smatram da je svetla budućnost pred našom kako filmskom tako i pozorišnom scenom. To je posebno značajno za mlade glumce”, priča Janićijević.

On je istakao da je privilegija i čast raditi sa kolegama, velikim imenima naše scene.

"Privilegija je raditi sa jednom Mirom Banjac koja je puna energije i života u njenim divnim godinama... uživati u profesionalnosti jednog Bode Ninkovića, talentu Slobode Mićalović... te stvari nemaju cenu i veliki su dar za svakog glumca“, kaže on.

Dodaje da mu često budu dodeljene uloge negativaca i da mu je sada lakše da uđe u takve uloge, dok bi mu veći izazov bio da igra „dobricu i finog momka“, jer kako kaže i u predstavama je često "zao čika“.

Svojim mlađim kolegama je upravo zato poručio da slede svoje snove i veruju u sebe.

"Najveći je greh gušiti svoj talenat i ne podeliti ga sa svetom, zato branite svoje snove“, rekao je Janićijević za B92.net

Ovaj mladi glumac našao se i u novom predizbornom sportu Srpske napredne stranke i stao je u kadar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da je bilo vrlo prijatno na snimanju. On je u spotu jedan od dvojice muškaraca sa sela koji u lokalnoj kafani pričaju o ekonomiji, zdravstvu, infrastrukturi, kao i politici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.