Nova vrsta noćnog leptira nazvana po Trampu

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vrsta noćnog leptira nazvana po Trampu

Nova vrsta noćnog leptira dobila je ime po novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, a razlog je više nego očigledan.

Nakon što su naučnici u čast odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame dali imena gušteru i lišaju, sada je i 45. predsednik SAD dobio "svoju" životinju.

Vazrik Nazari je u Južnoj Kaliforniji otkrio insekta dugog devet milimetara sa karakterističnom "frizurom", koja neodoljivo podseća na Trampovu. Ta vrsta je dobila ime Neopalpa donaldtrumpi.

Nazari kaže da se nada da će zbog imena ovaj noćni leptir privući dovoljno pažnje medija kako bi se shvatila ozbiljnost potrebe da se sačuva biodiverzitet na kontinentu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gušter i lišaj su dobili ime Obama, a zbog jednog detalja ova životinja malog penisa se sada zove TRAMP (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jan.2017

Nova vrsta noćnog leptira dobila je ime po novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, a razlog je više nego očigledan...Nakon što su naučnici u čast odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame dali imena gušteru i lišaju, sada je i 45. predsednik SAD dobio "svoju" životinju...Vazrik Nazari...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.