Nova neman se pojavila na moru: Dečak dobio opekotine, pa u nesnosnim bolovima prevezen u bolnicu

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 21:41

Nova neman se pojavila na moru: Dečak dobio opekotine, pa u nesnosnim bolovima prevezen u bolnicu

Pored dragon ribe koja vreba u plićaku, nova "neman" pojavila se u Grčkoj!

Pre nekoliko dana morska anemona ubole je devetogodišnjeg dečaka.

"Evo još jedne "nemani" koja vreba iz morskih dubina. Naime, devetogodišnjeg dečaka je ubola (opekla) morska anemona u Kalamakiju u Korintu. Devetogodišnji dečak je izašao iz mora u nesnosnim bolovima i prevezen je u bolnicu u Korintu. Kako prenose lokalni mediji, ovo je treći slučaj u istoj oblasti" navodi se u objavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na društvenim mrežama u grupi "Live from Greece".

Dodaje se da je morska anemona životinja mesožderka, a ne biljka, koja živi na stenama, ali i u plitkoj vodi, pesku ili blatu.

"Oblik podseća na cvet, pa otuda i naziv anemona. Ubod morske anemone u nekim slučajevima zahteva hospitalizaciju. Ja sam, iskreno, sada prvi put čula za anemonu i vidim da negde piše da je biljka, negde polu-biljka, polu-životinja, negde da je životinja, negde piše da je vrsta meduze" navodi se u ovoj objavi.

Jedna korisnica navela je da se ova životinja u Hrvatskoj zove vlasulja.

"Morske anemone ili morske sase su srodne meduzama, koralima i hidrama, spadaju u dupljare i svakako su životinje. Pričvršćene su za podlogu. Imaju žarne ćelije i mogu da "opeku", kao i meduze" objasnila je jedna korisnica društvenih mreža.

Jedna srpska turistkinja imala je susret sa ovom životinjom prošle godine u Kušadasiju.

"Uskoro će se u more ulaziti u skafanderu i sa kacigama" navodi se u jednom od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.