Nisu li najveći hedonisti na svetu? Francuzi trče maraton uz vino i sireve VIDEO

Izvor: B92, 23.Maj.2019, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu li najveći hedonisti na svetu? Francuzi trče maraton uz vino i sireve VIDEO

Nagrada za pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji je domaće vino u količinama ekvivalentnim njihovoj telesnoj težini.

Ako ćemo iskreno, retko ko voli trčanje. Naporno je, dosadno, jednostavno - postoje bolji načini da provedete svoje vreme.

Maraton je tradicionalno jedna od najviše iscrpljujućih sportskih disciplina gde je potrebno mnogo istrajnosti. Međutim, Marathon du Medoc u Francuskoj nudi trkačima priliku da piju vino i jedu sir koliko god žele, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << buka.com.

Staza vodi učesnike kroz vinograde i domaćinstva, a tu su i dva dvorca.

Međutim, pored standardnih štandova sa vodom gde trkači mogu da se osveže, na stazi se nalaze i štandovi sa vinom i sirom.

Pored toga, ovaj maraton je neobičan i po tome što su trkači obučeni u neobične kostime.

Svake godine, hiljade učesnika obuče svoje najbolje ruho - bilo da su u pitanju kostimi u obliku boca vina, vikinška odeća ili kostim vanzemaljca, a najbolji kostim osvaja nagradu.

Trkači imaju 6,5 sati da završe trku, što je dovoljno vremena da se uživa u prelepim pejzažima i pokojoj čašici.

Iako zvuči zabavno, treba imati na umu da je to ipak maraton i da je staza duga oko 40kilometara, tako da ipak treba biti umeren sa konzumacijom alkohola ako želite da stignete do cilja.

I nije sve u alkoholu. Trka na jugoistoku Francuske je savršena prilika da se uživa u divnim predelima, istorijskim mestima i muzici koja se uživo izvodi duž staze.

Prva tri mesta dobijaju i po sanduk vrhunskog vina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.