Nisi više kul!

Izvor: Domino Magazin, 02.Okt.2011, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisi više kul!

6 stvari koje su nekada bile super kul, a danas su samo jezive

Danas jesi sutra nisi. Tako vam je to u ovom ludom i brzom svetu. Evo je lista 6 najpopularnijih stvari koje su nekada bile super kul, a danas su samo jezive!

Branko Kockica

Zašto je bilo kul: Zato što je to Branko Kockica. Kao klinci ste mogli da birate između Branka Kockice i prenosa sa 13. kongresa Saveza komunista SFRJ. Branko vam je dakle bio TV premija, a tada je bilo ok da >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << decu učite poker, kako se ubijaju švabe i slične stvari!

A zašto je danas samo jezivo: Postrojavanje dece u vojničke redove, kolektivizam i socrealistična atmosfera nas danas samo plaše. A kada čujemo "na parove razbrojs", "tatatira" ili neku drugu revolucionarnu frazu, dođe nam da se pokrijemo preko glave i neko vreme ne izađemo iz kuće.

Izigravanje kriminalaca

Zašto je bilo kul: Pa, ovo nam nikad nije bilo kul ali je recimo bilo društveno prihvatljivo ponašanje neko vreme. Uz to ste možda nekada i mogli da smuvate nekog na fintu uvečenog duksa na splavovima ili izgledate privlačno u društvu.

A zašto je danas samo jezivo: Trenerke, lanci, glupi film Rane i šabanske frizure su danas samo smešni. Umesto da se ložite da ste mnogo opasni i mrštite se, bolje shvatite da ste relikt zaostao iz prošlosti. I zaostali uopšte. I nađite neki posao koji vam odgovara. Recimo portira.

Mrtve životinje

Zašto je bilo kul: Nije bilo boljeg načina da svima pokažete da ste osoba od stila i imetka nego preka leša mrtvih životinja. Krzna, glave na zidu i kože na podu su bili odlika iskonskog stila. Nakit od slonovih kljova, krzno ili torbice od ugroženih vrsta su bili prava poslastica.

A zašto je danas samo jezivo: Zato što ubijanje životinja stvarno nije ok ideja čak ni ako imate gomilu keša koji ne znate kako da potrošite. Umesto toga nabavite štedljive sijalice, bavite se ekološkim pitanjima i uživajte u prirodi.

Bora Čorba

Zašto je bilo kul: Facetina sa Taša je svima objasnio kako se živi u Beogradu i dočekuje jutro kod Crkve Svetog Marka. Bio je kul i matorcima i klincima, a mogao je da prođe na svakoj žurci bez blamiranja onih koji ga vole.

A zašto je danas samo jezivo: Zato što nije kul da gledate bivšeg idola sa masnom kosom i grbom Srbije na svim komadima odeće kako svojim satiričnim pesmama proziva ceo normalan svet a sve u ime odbrane posrnulog srBstva i svoje davno nestale slave. Da nije smešno bilo bi tužno.

Muzički diskovi

Zašto je bilo kul: Svi koji su imali kolekciju diskova su automatski bili "mister popularan sam u društvu". Police za nepregledne naslove su bile ultimativni enterijerski hit, a bugarske piratske kopije su bile toliko jeftine da je svako mogao da postane DJ.

A zašto je danas samo jezivo: Zato što izgledaju tako jadno i prljavo. Bolje pobacajte celu tu gomilu plastike sa zidova koja izgleda zapravo užasno i skinite kolekciju svih mp3 naslova ikada izdatih za jedno pre podne na netu.

Pušenje

Zašto je bilo kul: Pušili su glumci, modeli i muzičke zvezde. Cigara u ruci je bila seksi baš kao i devojke u toplesu na plaži pored vas. Nekada je bilo dovoljno da pripalite i odmah ste postajali privlačni seksi model.

A zašto je danas samo jezivo: Sa cigaretom ste danas seksi isto kao i bolnička posteljina na odeljenju za rak pluća. Cigarete su danas statusni simbol samo u primitivnim društvima i zaostalim zemljama.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.