Nikola Tesla osvojio Kinu: Košta i do 50 evra FOTO

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 15:48

"Nikola Tesla" osvojio Kinu: Košta i do 50 evra FOTO

Srbija ima neverovatna prirodna bogatstva, a ono čime se možemo posebno pohvaliti jeste plodna zemlja. Naši domaći proizvodi su nadaleko poznati, a između ostalog, srpska vina su odavno osvojila svet.

O tome da ni stranci ne uspevaju da odole našim proizvodima svedoči i ova priča iz Kine. Naime, kako saznajemo, srpsko vino sa bocom koje sadrži lik Nikole Tesle služi se u elitnim restoranima širom ove dalekoistočne zemlje.

Na meniju jednog restorana u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hangdžou, na samom istoku Kine, u sklopu menija se može pronaći i srpsko vino kao jedan od luksuznijih aperitiva. Boca u restoranima se prodaje za oko 50 evra, a takođe se može kupiti u prodavnicama uvezene robe. Cena varira od 10 do 52 evra.

Prema zvaničnoj vinogradarskoj rejonizaciji, Srbija je podeljena na tri regiona i to su: Vojvodina, Centralna Srbija i Kosovo i Metohija.

U ova tri regiona nalazi se 22 rejona, a u njima 77 vinogorja, kao i više vinogradarskih oaza, dok se ukupno u Srbiji nalazi oko 25.000 hektara vinograda.

Najzastupljenija sorta grožđa u Srbiji je kaberne sovinjon, koja ima udeo od 20 odsto, dok je na drugom mestu merlo, a na trećem šardone.

Partnerstvo između Srbije i Kine je poslednjih godina postiglo značajan razvoj i donelo opipljive koristi za dva naroda, a ekonomska saradnja je u znatnom porastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.