Nikada je više nećete baciti: Iznenadićete se šta sve možete da uradite s korom od banane!

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikada je više nećete baciti: Iznenadićete se šta sve možete da uradite s korom od banane!

Pored toga što pruža brojne blagodeti našem organizmu, jer je bogata hranljivim sastojcima, bananu možete iskoristiti celu, tačnije nemojte više bacati njenu koru, već i od nje uzmite maksimum.

Kada budete videli šta sve možete da uradite sa korom od banane, nećete je više nikada bacati.

Biljke će vam reći "hvala" kada listove od prašine očistite unutrašnjom stanom kore, jer će tako dobiti sjaj, a i nahranićete je.

Ubacite koru od banane >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u posudu s vodom i pustite da odstoji. Kada budete zalivali kućne biljke, tu vodu pomešajte sa vodom kojom zalivate, u razmeri jedan prema pet.

Foto: Pixabay

Na mesto gde vas je ugrizao komarac utrljajte koru od banane i tako ćete smanjiti svrab.

Brojne su kozmetičke blagodeti ovog voća. Ako imate problema sa aknama, istrljajte ih unutrašnjom stranom kore od banane.

Pre pranja, istrljajte zube korom banane, a kalijum i magnezijum će uticati na belinu zuba.

Kora od banane bogata je hranljivim sastojcima, pa možete da koru zakopate pored korena. Biljka će procvetati. Takođe, kora će oterati insekte uz zemlje, ako je zatrpate oko biljaka.

Kora od banane dobra je za poliranje kože, ali i za poliranje srebrnog nakita i pribora za jelo.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.