Nije reč o samoubistvu: Otkriven uzrok smrti Dolores ORiordan

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije reč o samoubistvu: Otkriven uzrok smrti Dolores O'Riordan

Pevačica irskog benda "Krenberiz" Dolores O'Riordan popila je preveliku dozu alkohola, zbog čega se slučajno utopila u kadi, pokazala je istraga.

Irska muzičarka Dolores O'Riordan (46) pronađena je sa potopljenom glavom u kadi 15. januara ove godine, saopšteno je danas u Vestminsterskom sudu, piše britanski Standard.

Nakon detaljne istrage, kao i izveštaja sudske medicine, britanski istražitelji su zaključili da je uzrok smrti utapanje u kadi zbog alkohola, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te je njena smrt nesrećni slučaj.

Prilikom istrage u sobi londonskog hotela, u kojoj je Dolored odsela, pronađene su prazne fllaše od alkoholnih napitaka - pet minijaturnih i jedna boca šampanjca - kao i kutije propisanih lekova, u kojima su se nalazile tablete.

Toksikološki testovi su pokazali samo "terapeutske" količine lekova u krvi irske muzičarke, ali su pokazali i 330 mg alkohola na 100 ml krvi - što znači da je ona bila više od četiri puta veća od dozvoljene količine alkohola u krvi za vozače - za 80mg.

Smrt Dolores O'Riordan, majke troje dece, iznenadila je javnost, a posebno članove porodice, koji su zamolili za poštovanje privatnosti u tom teškom trenutku.

Odmah su se oglasili i članovi benda "Krenberiz" kada su izjavili da su "skrhani" zbog ove vesti, te su opisali svoju koleginicu kao "izvanredan talenat".

Od muzičarke se oprostio i njen dečko Ole Koreski, koji je svirao u alterantivnom rok bendu D.A.R.K zajedno sa Dolores.

"Moje srce je slomljeno i ništa ne može da ga popravi. Moj prijatelj, partner i ljubav mog života je nestao. Dolores je prekrasna, njena umetnost i porodica su prelepi. Energija kojom zrači je neosporna", kazao je njen ožalošćeni partner.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nije reč o samoubistvu: Konačno otkriven uzrok smrti pevačice grupe “Cranberries”

Izvor: Story, 06.Sep.2018

Vest o iznenadnoj smrti pevačice Dolores O’Riordan početkom godine je potresla svet, a mnogi su je povezali s njenom borbom s depresijom. Konačno je objavljeno da je preminula od utapanja u kadi koje je uzrokovao alkohol, što je pokazala istraga u Londonu, tvrdi Independent. Bivša pevačica čuvenog...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.